Neprešiel ani mesiac odkedy školáčka Angelina Jordan Astar absolútne ohúrila porotu i divákov televíznej šou Nórsko má talent a následne aj celý svet. Teraz sa jej to podarilo znova - jej prevedenie známej skladby zo soundtracku filmu Kill Bill totiž doslova šokuje. A nielen preto, že ide o film, ktorý je nevhodný pre deti.

Angelina Jordan Astar sa v súťaži Nórsko má talent prvýkrát zaskvela v marci s piesňou Gloomy Sunday od Billie Holiday, vďaka ktorej sa ako sedemročná stala hviezdou internetu i celej šou. O jej talente odvtedy píšu médiá na celom svete, pričom v Nórsku, kde je súťaž ostro sledovaná a novinári majú prehľad aj o ostatných súťažiacich, ju dokonca označujú za hlavnú favoritku na víťazstvo.

Angelina Jordan Astar Zdroj: Facebook.com/angelinajordanofficial

Do finále však ostáva ešte niekoľko týždňov a Angelina, ktorá medzitým oslávila ôsme narodeniny, neprestáva prekvapovať. V ostatnom vydaní po druhýkrát za posledný mesiac ohúrila nielen porotu a nórske publikum. Jej prevedenie skladby Bang Bang (My Baby Shot Me Down), ktorá je známa predovšetkým z filmu Kill Bill, sa totiž v týchto dňoch, podobne ako jej prvé vystúpenie, šíri na internete, kde školáčkin talent opäť obdivujú ľudia z celého sveta.

Pieseň pôvodne napísal Sonny Bono pre Cher, no v kultovom filme Quentina Taratina sa preslávila coververzia speváčky Nancy Sinatra. Angelina sa pred porotu postavila ako filmová nevesta v dlhých bielych šatách, s vencom na hlave a nevinnou tváričkou však viac pripomína lesnú vílu. V každom prípade je spojenie osemročného dievčaťa s touto skladbou a filmom dosť bizarné. A zároveň geniálne, najmä preto, že ju zaspievala úžasne.


Príbeh výnimočného talentu

Podľa oficiálnej stránky objavila Angelina svoj výnimočný talent už v ranom detstve. Keď mala jeden a pol roka, na Youtube objavila pieseň I Will Always Love You od Whitney Houston. Odvtedy ju začala bez prestania počúvať a neskôr sa ju pokúšala i sama interpretovať.

"Prešlo niekoľko mesiacov a jej záujem o hudbu sa začal zväčšovať. Začala počúvať jazzové, ale aj iné staré nahrávky od rôznych umelcov. Časom našla aj Billy Holiday a úplne sa do nej zamilovala, začala skúšať spievať jej piesne a následne ich predvádzala celej rodine," píše sa na webstránke Angelinajordanofficial.com. Nie je preto prekvapením, že zlomový bod v jej rozbiehajúcej sa kariére predstavovala práve pieseň tejto jazzovej ikony.

Pripomeňte si prvé vystúpenie Angeliny v súťaži Nórsko má talent:


Text: Hudba.sk (Angelinajordanofficial.com, People.com)
Foto: Facebook.com/angelinajordanofficial - Tor Gunnar Berland/Stella Pictures