Polícia z mesta Wilmette z amerického štátu Illinois v pondelok pátrala po írskej speváčke Sinéad O'Connor, ktorá sa stratila počas nedeľňajšej vychádzky na bicykli. Informoval o tom hudobný magazín Billboard, ktorému to zástupca miestnej polície potvrdil v stanovisku.

Správa vydaná 16. mája o 19:00 bola aktualizovaná 17. mája o 7:30.

"O'Connor údajne na bicykli opustila územie Wilmette o šiestej hodine ráno a nevrátila sa. Telefonujúci vyjadril obavy o jej zdravie a ďalšie informácie zatiaľ nie sú dostupné," uviedol hovorca polície vo Wilmette. Podľa portálu TMZ bola hudobníčka klasifikovaná ako "nezvestná so sklonmi k samovražde". Pred zmiznutím ju naposledy videli na motorizovanom bicykli s ružovým košíkom. Mala oblečenú čiernu bundu s kapucňou, čiernymi koženými nohavicami a mikinou s nápisom Írsko.

Zahraničné médiá v pondelok večer informovali, že speváčku sa po viac než 24-hodinovom pátraní podarilo nájsť. Hovorca polície uviedol, že O'Connor "je v poriadku a už nie je považovaná za nezvestnú či ohrozenú osobu". Podľa britského denníka Daily Mail ju našli v 10 kilometrov vzdialenej dedine Morton Grove neďaleko Chicaga, kde sa ubytovala v hoteli.

Štyridsaťdeväťročná interpretka mala v posledných rokoch psychické problémy, o ktorých verejne hovorila. Trpela napríklad posttraumatickou stresovou poruchou, depresiami a mala samovražedné sklony. Jej hovorca sa k situácii zatiaľ nevyjadril.

Mohlo by vás zaujímať: 

Sinéad O'Connor sa vyhrážala samovraždou. Rozlúčila sa cez Facebook

Sinéad O'Connor pre vyjadrenie o Princovi a drogách čelí žalobe za urážku na cti

Zdroj: SITA (Billboard.com, Tmz.com, archív), Dailymail.co.uk, bbc.com
Foto: AP Photo/The Buffalo News, Harry Scull Jr.

Súvisiaci interpreti: Sinéad O'Connor