Basgitarista americkej rockovej skupiny Red Hot Chili Peppers Michael "Flea" Balzary prezradil, že po tom, ako minulý rok pri snoubordovaní utrpel viacnásobnú zlomeninu ruky, sa musel znova učiť hrať na svoj nástroj.

"Chcel som zahrať jeden tón, ale do ruky mi vystrelila veľká bolesť," zaspomínal si hudobník. "Snažil som sa hrať tie najjednoduchšie veci, ale moja ruka to jednoducho nedokázala. Mal som pocit, že som všetkých sklamal, že nemôžeme pracovať na novej nahrávke," dodal Flea, ktorý sa počas niekoľkoročnej prestávky Red Hot Chili Peppers venoval projektu Atoms For Peace.

Čas, ktorý 53-ročný hudobník trávil zotavovaním sa z nepríjemného zranenia, využila skupina na pozmenenie plánov s novým albumom. Producentom štúdiovky s názvom The Getaway sa tak stal Američan Danger Mouse, ktorý nahradil ich dlhoročného spolupracovníka Ricka Rubina.

"Je to nové a odlišné, ale neobetovali sme všetky dobré kúsky. Na albume je pár starších piesní a množstvo nových. Neviem sa dočkať, kedy si ich zahráme naživo," prezradil Flea britskému hudobnému mesačníku Q. Niektoré novinky už kapela predstavila minulý víkend počas vystúpenia na Nova Rocku.

Z albumu, ktorý oficiálne vychádza už zajtra (17.6.), kapela v ostatných týždňoch zverejnila tri skladby - Dark Necessities, The Getaway a najnovšie We Turn Red.

Prečítajte si: Anthony Kiedis: "Vychutnávam si triezvosť, ktorú som kedysi nepoznal"


Zdroj: SITA (Nme.com), Hudba.sk
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Red Hot Chili Peppers