Populárny český spevák má vlastnú videoklipovú verziu filmu The Tourist (Cudzinec). Namiesto Angeliny Jolie sa v hlavnej úlohe romanticko-kriminálneho príbehu v Benátkach predstavila slovenská herečka Silvia Šuvadová. Tá speváka zvedie a napokon ho v rámci divákovi nevysvetlenej misie pripraví o život.

Viac než sedemminútový výpravný videoklip vznikol k singlu Na konci duhy z rovnomenného minuloročného albumu úspešného speváka a skladateľa. V máji tohto roka ho podľa hudobníkovho scenára nakrútil režisér Tomáš Krejčí a výsledok práce jeho tímu možno pokojne zaradiť do kategórie krátkych filmov.

Janek Ledecký novinku odpremiéroval v pondelok na špeciálnom premietaní pre novinárov a pozvaných hostí v pražskej Lucerne. Na Youtube ho následne zverejnil aj spolu s "making of" videom, ktoré približuje vznik filmového diela (na konci článku). Okrem iného sa v ňom dozviete, že režisér je dvojníkom Eda Sheerana.

Dúha, spiritualizmus a spolupráca s idolom

Slovenskú herečku Ledeckému za partnerku vybrala produkcia. "Nemohol by som si sám lepšie vybrať. Silvia je pre mňa špičková herečka, je to femme fatale a v Benátkach sme to ešte vyšperkovali, teda v rámci videoklipu. Prešiel som si jej promo materiál a scenár videoklipu mi šiel od ruky, napísal som tri verzie. Silvia s produkciou si jednu vybrali, tú som finalizoval na palube lietadla z Moskvy do Prahy a následne sme šli nakrúcať do Benátok. Tá Moskva s tým nijako nesúvisí, len som sa chcel pochváliť, že som bol aj Moskve," prezradil so smiechom na krste sympatický nestarnúci rocker.

Rovnako dobrý pocit zo spolupráce má aj Silvia Šuvadová, ktorá už desať rokov žije v USA, ale kvôli tejto spolupráci neváhala priletieť do Európy. Jej vysvetlenie, prečo ju skladba zaujala, fanúšikov asi neprekvapí. "Pesnička sa volá Na konci duhy a dúha má špeciálne postavenie aj v mojom svete spiritualizmu," prezradila ešte pred samotným odletom do Benátok 42-ročná herečka. "Janka evidujem asi ako všetci - s pesničkou Všechno bude fajn (Žentour, 1989, pozn. red.). Odkedy som dostala ponuku k spolupráci, pesnička sa mi prehráva v hlave. Počúvala som ju ako dieťa a zrazu idem účinkovať v klipe s Jankom. Je to také pekné," vyznala sa.


Zaujímavosťou z nakrúcania je, že si Janek Ledecký v Benátkach užil aj stret s miestnou políciou. Spevákov beh za ženou, ktorá ho očarila, totiž evokoval v policajtoch pocit, že keď má tak naponáhlo, musí to byť zlodej. Napokon sa všetko vysvetlilo a klip s omnoho vážnejším kriminálnym vyústením sa mohol dokončiť.

Na samotnom premietaní videoklipu Janek v Lucerna zaspieval aj niekoľko svojich hitov. Pieseň Pěkná, pékná, pěkná venoval práve Silvii Šuvadovej, ktorá následne bez váhania vybehla na javisko a odmenila speváka bozkom a objatím. Dvojicu teraz čaká pracovné leto, aj keď už sólovo. Janek Ledecký bude tvrdo pracovať na finalizácii muzikálu IAGO, ktorý otvorí jubilejnú 70. sezónu bratislavskej Novej scény. Silvia donakrúca film v Česku, na ktorom sa podieľa aj scenáristicky, a potom odlieta opäť za veľkú mláku, kde ju čaká ďalšia práca. 

Pozrite si, ako vznikal videoklip Na konci duhy:


Hudba.sk informovala PR manažérka Anna Olvecká. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Janek Ledecký