Presne 300 dní pred otvorením ďalšieho ročníka budapeštianskeho festivalu Sziget zverejnili organizátori oficiálne video, ktoré zachytáva atmosféru a pestrosť podujatia. Hudobne sa síce orientuje najmä na tanečnú časť programu, no vizuál je skutočnou lahôdkou, ktorá hudobným fanúšikom pripomenie najkrajšie dni leta.

Zároveň je video skvelou pozvánkou na ďalší ročník festivalu, ktorý sa v roku 2014 uskutoční o týždeň neskôr - 11. až 18. augusta. Tradičný termín organizátori po rokoch posunuli s cieľom získať ešte atraktívnejší hudobný program.

"Skúsenosť z predchádzajúcich rokov ukázala, že Sziget sa koná v rovnakom týždni ako iné veľké podujatia v USA a Japonsku, takže je ťažké priniesť veľké hviezdy do Európy. Náš festival je síce už medzinárodne dobre známy, ale cítime, že je potrebná táto zmena, aby sme mali šancu priniesť v roku 2014 silnejší lineup," vysvetlil riaditeľ festivalu Károly Gerendai.

Spolu so zverejnením videa a termínu ročníka 2014 sa začali v utorok predávať aj vstupenky. Do 31. decembra budú stáť permanentky na celé 7-dňové podujatie s kempingom 199 eur, päťdňové lístky bez kempingu sa predávajú za 169 eur. Viac informácií nájdete na stránkach Sziget.hu a Szigetfestival.sk.

Našu reportáž a fotoreport zo Szigetu 2013, ktorý niesol podtitul The Island of Freedom (Ostrov slobody), nájdete TU.


Text: Hudba.sk (zdroj: Sziget)
Foto: Dávid Hanko - archív Hudba.sk