Spoločný duet kapely Kryštof a českého Zlatého Slávika Tomáša Klusa dostal nový šat. Atmosférickú skladbu Cesta si vzala do rúk dvojica Ruda a Yetty a k novej parodickej verzii pred pár dňami zverejnila videoklip. V ňom napodobňujú scény a zábery z pôvodného videa a nezabúdajú na drsný humor.

Pieseň Cesta, ktorá je podľa originálnych autorov o tom, že "niekto stále prehráva a niekto už má slávu vo svojich rukách", sa zmenila na vyznanie o notorikoch, alkohole a výsmech českému šoubiznisu. "Co na to říci, sme notorici, co řvou, dokud jim knajpu neotevřou," vyspevuje vtipálske duo Ruda z Ostravy alias moderátor a herec Michal Kavalčík so spevákom Yetty z kapely Morčata na útěku. Doprevádzajúc sa gitarou s nápisom Pívo vystupujú s kapelou pred karavanom a na záver si stihnú urobiť srandu aj z veľkého hitu kapely Kryštof, piesne Obchodník s deštěm.

Ústredná dvojica z nového videa spolu nespolupracovala prvýkrát. Podobným "alko" spôsobom si v minulosti spoločne vystrelila aj z piesne Paparazzi od Lady Gaga. To, že majú Ruda a Yetty zmysel pre humor však dokazuje aj odkaz pri ich novom videu: "V roce 1995 jsme kapele O5 a Radeček poslali náš demáč a zbytek už znáte". Tým jasne poukázali na medializovaný problém medzi kapelami Kryštof a O5 a Radeček, v ktorom išlo o údajnú krádež hudobného nápadu. Prípad sa však napokon vyriešil aj bez avizovanej žaloby. 

Parodický videoklip má za necelé štyri dni od zverejnenia už viac ako 320-tisíc vzhliadnutí a na Youtube sa objavujú aj uznanlivé komentáre, podľa ktorých je vtipnejšia verzia Cesty lepšia než originál. Na svojej oficiálnej Facebookovej stránke ho dokonca zverejnila aj kapela Kryštof, ktorí Rudovi z Ostravy za jeho vtipné dielo poďakovali.


Originálne video k piesni Cesta:


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Morčatá na útěku