Predvianočné šialenstvo vrcholí a medzi známymi sviatočnými "šlágrami" si svoje miesto hľadajú aj viaceré novinky, ktorých zhrnutie vám vo veľkom článku prinesieme už zajtra. Asi najväčším hudobným prekvapením tohtoročných Vianoc je čerstvo zverejnená spolupráca Mira Šmajdu a Lucie Bílej.

Výsledkom je príjemné spojenie hlasovo obdarených spevákov, ktorí sa v duete Valčík hrajú s jemnosťou a navodzujú priam romantickú atmosféru. Textovo ani hudobne sa však nemusí nutne spájať s Vianocami, ale skôr so vzájomnou ľudskou blízkosťou, čo bolo podľa 27-ročného hudobníka počiatočným zámerom.

"Nápad na tento song vznikol v mojej hlave veľmi spontánne po krátkom večernom premýšľaní nad tým, ako sú ľudia v dnešnej rýchlej dobe zbytočne chladní, uzavretí, často osamelí a nenaplnení, aj keď majú okolo seba nejakých ľudí. Nebolo teda prvotným cieľom spraviť vyslovene vianočný song, no nejako sa to k tomu refrénu hodilo, a tak sa to samo prirodzene nasmerovalo k Vianociam," vysvetlil Miro Šmajda, ktorý v súčasnosti pôsobí v Čechách s kapelou Terrapie.

Pohodová skladba, ktorá je celá naspievaná v českom jazyku, mala svoju premiéru 15. decembra v Českom rozhlase. Jej nahrávanie označuje Miro za príjemnú skúsenosť. "Lucka je veľký pofík. Napadlo mi, že by sa môj hlas s tým jej mohol v rámci duetu fajn dopĺňať, tak som inicioval spoluprácu. Poslal som jej demonahrávku a po kladnej reakcii sme sa dohodli, že to nahráme," priblížil spevák vznik skladby.


Text: Michaela Žureková (Zdroj: Miro Šmajda)
Foto: Facebook.com/luciebílá / Tomáš Moudrý (koláž)

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá, Miro Šmajda