Mladé a progresívne slovensko-české zoskupenie koncom roka 2015 v štúdiu nahrala nové single, ktoré postupne predstaví fanúšikom. Jedným z nich je skladba s názvom God's Sake, ku ktorej začiatkom januára zverejnili svoj prvý videoklip.

Carpet Cabinet svojím čerstvým videoklipom nadväzuje na úspešný rok 2015, keďže hneď ich prvý singel F.E.T s hosťujúcou speváčkou Ashley Abrman sa objavil v éteri Rádia_FM a Rádia Devín. Vizuál k prvej tohtoročnej novinke God's Sake (drubou bude skladba Rebirth) sa nakrúcal v surových interiéroch brnianskej Vlněny, dnes už nefunkčnej textilnej továrni v srdci mesta.

Kameru obstaral Pavel Sajda, réžisérom klipu je JeN Hovorka. S vypustením debutového klipu kapela zároveň vyrazila na sériu koncertov - v ostatných dňoch odohrala koncerty v bratislavskom klube Hlava 22, v brnianskom Music Labe, či v pražskom Jazzdocku.


Slovensko-česká groove kapela Carpet Cabinet vznikla v roku 2013 v Skalici, no aktuálnu základňu má v Brne. Sedem členov kapely hrá na saxofóny, trúbku, gitaru, klávesy, basu, bicie a vocoder modernú tanečnú fúziu jazzu, soulu, R&B, funku, hip-hopu a elektronickej hudby. Na vstrebaní širokého záberu hudby svojej generácie sa bezpochyby podpísala inšpirácia hudobníkmi ako Robert Glasper, Snarky Puppy, Erykah Badu, José James, Chris Dave, J Dilla, Hiatus Kaiyote, či Electro Deluxe.

Kapela počas svojho krátkeho pôsobenia už stihla odohrať množstvo klubových i festivalových koncertov na Slovensku a v Českej republike (Bažant Pohoda 2015, Orava Jazz Festival 2015, Beseda u Bigbítu 2014, atď.), zvíťaziť v súťaži Jazz Start Up 2015 v kategórii "Cena za živé vystúpenie", alebo získať nomináciu na Radio_Head Awards 2014 v kategórii Objav roka.

Svoju všežravú multižánrovosť mladí hudobníci radi využívajú k spolupráci s rôznymi hosťujúcimi umelcami, akými sú napríklad Sisa Fehérová (Pitch Bender, Fehero Rocher), Ashley Sarah Abrman (The High Corporation) alebo MC a hudobník JeN Hovorka. Spomínanú sériu januárových koncertov absolvovali s výbornou mladou slovenskou speváčkou Zuzanou Mikulcovou a jej kapelou. Tento rok Carpet Cabinet plánuje dokončiť a vydať svoj debutový album.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Dominik Drgoň z agentúry Music Lab Agency. Viac sa o kapele dozviete na oficiálnej stránke www.facebook.com/carpetcabinet.

Foto: archív skupiny