Americký dídžej a producent Skrillex nahral novú skladbu s rockovou kapelou From First To Last, v ktorej v rokoch 2004 až 2007 pôsobil ako spevák. Rodák z Los Angeles zverejnil novinku s názvom Make War v nedeľu, v deň svojich 29. narodenín. Skrillex v skladbe spieva a taktiež sa podieľal na jej produkcii.

Make War je prvou hudobníkovou skladbou so skupinou From First To Last po desiatich rokoch. Staršiu tvorbu tejto kapely pritom veľa ľudí nepozná, Skrillex sa stal populárnym až po tom, ako sa začal venovať elektronickej produkcii, v ktorej spojil energiu rocku a hardcore punku so zvukmi typickými pre dubstep. V novinke počuť jeho typický rukopis, vďaka vokálu a živým nástrojom však pripomína niečo medzi kapelami Blink-182, Linkin Park a Hadouken!.


Skrillex, vlastným menom Sonny John Moore, odštartoval hudobnú kariéru práve v kapele From First To Last, s ktorou nahral albumy Dear Diary, My Teen Angst Has A Body Count (2004) a Heroine (2006). Začiatkom roku 2007 ju však opustil a vydal sa na sólovú dráhu, pričom spočiatku vystupoval ako Sonny. Pod týmto menom vydal EP Gypsyhook (2009), potom si zmenil pseudonym na Skrillex a postupne vydal niekoľko EP nahrávok ako napríklad My Name Is Skrillex (2010), Scary Monsters And Nice Sprites (2010), More Monsters And Sprites (2011), Bangarang (2011) či Leaving (2013). V roku 2014 uviedol na trh svoju debutovú štúdiovku Recess a o rok neskôr spoločne s Diplom predstavil album Skrillex and Diplo Present Jack Ü. Na konte má osem cien Grammy.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo/Matt Sayles

Súvisiaci interpreti: Skrillex