Topfest pokračuje v odkrývaní tohtoročného programu plného nečakaných hudobných prekvapení. Po menách ako Bastille, Skindred či Karel Gott pribúda do programu ako ďalšia z veľkých hviezd multietnická hudobná smršť Gogol Bordello. Ďalšími potvrdenými kapelami sú domáca stálica Horkýže Slíže a česká rock/metalová legenda Citron.

Gogol Bordello je osemčlenná multietnická formácia, ktorej tvorba je najčastejšie škatuľkovaná ako "gypsy punk". Hoci je skupina pôvodom z New Yorku, jej členovia sú pestrou zmesou imigrantov prevažne z východnej Európy. Ich tvorba je inšpirovaná temperamentom rómskej kultúry, čo pocítia na vlastnej koži všetci návštevníci ich búrlivých koncertov. Na Slovensku vystupovali už niekoľkokrát, naposledy na minuloročnej jubilejnej Pohode, kde publikum roztancovali počas otváracieho dňa festivalu.

Pre skladby Gogol Bordello sú charakteristickými nástrojmi akordeón a husle v kombinácii s bicími, elektrickými gitarami a so žánrovou prímesou punku, dubstepu i kabaretu. Lídrom formácie je charizmatický ukrajinský emigrant Eugene Hütz, známy tiež z filmovej snímky Everything Is Illuminated, ktorej hlavnou hviezdou je Elijah Wood, či z dokumentu o punkovej scéne v New Yorku Kill Your Idols.

"Sila emócií, ktoré dokáže Gogol Bordello preniesť na divákov, je strhujúca. V lineupe Topfestu budú jedným z najneprehliadnuteľnejších zjavov," hovorí organizátor Dušan Drobný.


Vo Wembley s Madonnou

Skupina je na scéne od roku 1999 a na konte má päticu štúdiových albumov Voi-La Intruder (1999), Multi Kontra Culti vs. Irony (2002), Gypsy Punks: Underdog World Strike (2005), Super Taranta! (2007) a Trans-Continental Hustle (2010). Jednou z prelomových skladieb Gogol Bordello je singel Start Wearing Purple, vďaka ktorému kapela prenikla na britskú scénu

Kapela má za sebou množstvo úspechov a zaujímavých skúseností, medzi ktoré patrí dokonca i spolupráca s Madonnou. V júli 2007 počas koncertu Live Earth si na legendárny londýnsky štadión Wembley pozvala dvoch členov skupiny, aby spoločne odohrali pieseň La Isla Bonita, ktorú spojili s hitom Gogol Bordello Pala Tute


Do lineupu Topfestu v týchto dňoch pribúdajú i ďalšie mená z radov zástupcov slovenskej i českej hudobnej scény. Návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenie jednej z najpopulárnejších slovenských koncertných kapiel Horkýže Slíže aj na koncert legendy československého hard rocku a heavy metalu, skupiny Citron

Festival Topfest 2017 sa uskutoční v dňoch 30. júna a 1. júla na piešťanskom letisku. Vstupenky sú aktuálne predaji za zvýhodnenú cenu 50 eur.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla za organizátorov festivalu Topfest Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.topfest.sk a www.facebook.com/topfest.sk.

Súvisiaci interpreti: Gogol Bordello