Duo Lucas Perný & Miloslav Kollár je projekt intuitívnej hudby, ktorý integruje hudobné žánre od psychedelického rocku s vplyvom etno hudby, cez drum'n'drone až po experimentálnu a elektronickú hudbu. Dnes vydávajú nové EP.

Nahrávka s názvom Love Revolution obsahuje štyri skladby, ktoré sú ochutnávkou k druhému albumu dvojice Lucas Perny & Miloslav Kollár. Revolučné EP bolo inšpirované protestnou akciou Kontraples, ktorá sa konala v Bratislave. Skupina tu bola sankciovaná pokutou od mestskej polície, pretože si dovolila vystúpiť proti pokrytectvu a snobstvu ľudí z Plesu v opere. Krátke vystúpenie odštartovali slovami "Ples je des, zdvihni päsť!".

Hudobníkom hrozila cela a pre dve inštrumentálne skladby v nástrojovom zložení flauta a djembe dostali vysokú pokutu. Špeciálne pre túto príležitosť bola zložená skladby Keby bolo keby, ktorej autorom textu je Miloslav Kollár a kompozične sa na nej podieľal aj Lucas Perny. Ďalej sa na EP nachádzajú dve satirické skladby Sám si vyberám a Balistická strela v duchu poetiky šesťdesiatych rokov. Záver EP patrí opäť revolučnej skladbe Nezrozumiteľná. Autorkou pop-artového obalu je Hanka Blažeková.

Duo hudobníkov sa do povedomia dostalo albumom Astral Gate (recenzia), ktorý nahrali a vydali minulý rok. Jeho koncepcia bola najmä o inštrumentálnej hudbe rozličných žánrov a subžánrov, nové EP má však narozdiel od neho výlučne pesničkový charakter a spolu s ním sa dvojica chystá zverejniť aj nový videoklip. Samotné EP bude online a zdarma prezentované v nedeľu večer na našom webe Hudba.sk, a tiež na na stránkach projektu na Soundcloude, Last.fm a Youtube.

Aktualizácia (19:30): EP Love Revolution bolo odpremiérované na spomínaných weboch, tu si môžete skladby vypočuť aj s videom.


Redakciu Hudba.sk za duo informoval Lukáš Perný.

Foto: Facebook.com/Lucas-Perny-Miloslav-Kollar-Project/

Súvisiaci interpreti: Lucas Perny & Miloslav Kollar Project