Úspešná skupina Peter Bič Project vypúšťa do sveta nový singel. Ide o pieseň Don't Wanna Be Just Friends, ktorá romanticky spojila dvoch členov kapely. Speváčka Dáška a klávesák Matúš si vzájomne vyjadrili city a stal sa z nich pár. K novinke sa chystá aj videoklip, na jeho premiéru sa môžu fanúšikovia tešiť už čoskoro.

Skupina Peter Bič Project patrí k najúspešnejším slovenským kapelám. Jej skladby hrajú nielen domáce, ale aj zahraničné rádiá. Po hitoch Hey Now, Say It Loud a Thinking About You predstavujú Bičovci ďalší nový singel z albumu Say It Loud - pieseň Don't Wanna Be Just Friends.

"Skladba vznikla spontánne. Najskôr chytľavá melódia, potom text, na ktorom sme pracovali všetci spoločne. No za hlavným námetom stoja dvaja z členov kapely speváčka Dáška Kostovčik a klavirista Matúš Pavlík. Kľúčovým odkazom piesne je 'nechceme byť len priateľmi', ktorý je pre nich symbolický a má veľký význam. Keď bola pieseň hotová, nastal moment pravdy. Dáška a Matúš si uvedomili, že do piesne dali kúsok zo seba a vyjadrili si tak vzájomne city," vysvetlil frontman skupiny Peter Bič.

Dáška Kostovčik a Matúš Pavlík Zdroj: Ján Štovka

Z dlhoročných kamarátov sa tak stal pár, ktorý stojí za vznikom piesne plnej lásky. "Vždy, keď spievam špeciálne túto pieseň, ozve sa vo mne pocit, ktorý som vtedy prežívala. S Matúšom nám to klape a hudba nás veľmi spája. Som šťastná, že nie sme iba kamaráti," s úsmevom prezradila speváčka.

K novej skladbe už skupina stihla nakrúcať aj videoklip. "Nakrúcanie bolo príjemné. Ale lepšie ako pred kamerou sa cítim na pódiu, keď spievam. Do klipu ma upravili veľmi výrazne, veľa makeupu a doplnkov. Teším sa ako to bude vyzerať v klipe," dodala Kostovčik. Ďalšie detaily nakrúcania a pointa klipu však zatiaľ zostávajú v tajnosti. 

Vypočujte si skladbu na Deezeri, kde môžete počúvať aj celý album Say It Loud (2012). Viac o službe Deezer



Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Ján Štovka

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project