Práve dnes začína narodeninové turné oceňovanej českej speváčky Lenky Dusilovej. Počas koncertnej šnúry s podtitulom Oslava života precestuje celú Českú republiku, no nevynechá ani Slovensko. V polovici apríla u nás odohrá dva koncerty - v bratislavskom Majestic Music Clube a v Púchove.

Po albume s temným názvom V hodině smrti (2014), ktorý vyvolal veľký záujem odbornej verejnosti a získal dve nominácie na ceny Anděl, chystá Lenka Dusilová Oslavu života. Koncom decembra totiž oslávila 40. narodeniny a ako darček pre seba aj svojich fanúšikov pripravila veľké turné. Počas troch mesiacov odohrá 18 koncertov v českých a moravských mestách a dva na Slovensku.

Väčšinu koncertov odohrá sólovo, na niektorých ju však bude sprevádzať Baromantika, s ktorou nahrala spomínaný album. Vystúpenia v najväčších českých mestách budú navyše špeciálne aj z iných dôvodov. "Teším sa na brniansky koncert Baromantiky v klube Sono, lebo chystáme hudobné prepojenie so slovenskou kapelou Longital. V Prahe v Paláci Akropolis a v Ostrave v Cooltour budeme s Baromantikou viac pracovať s vizuálom. Na všetkých koncertoch sa ľahko dotkneme retrospektívy, no predstavíme niečo aj z nových nápadov. To platí aj pre sólové koncerty," približuje hudobníčka svoje koncertné plány.

Lenka Dusilová sa však ani pred turné na nedostatok práce aktivít sťažovať nemohla. Má za sebou európske turné s predstavením One Step Before the Fall divadelného súboru Spitfire Company a v New Yorku pracovala na predstavení s tanečnicou Tendayi Kuumba v rámci projektu New York_Prague_Effects.

Lenka Dusilová - narodeninové turné / Oslava života: 

17. 2. - Ústí nad Labem, Dům kultury 
19. 2. - Černošice, Club Kino
25. 2. - Plzeň, Buena Vista Club - s Baromantikou
26. 2. - Unhošť, Kavárna S Radostí
4. 3. - Cvikov, KC Sever - s Baromantikou
5. 3. - Liberec, Lidové sady
9. 3. - Znojmo, Městské divadlo
11. 3. - Vroutek, Klub
18. 3. - Moravská Třebová 
19. 3. - Opava, Klub Art 
29. 3. - Ostrava, Cooltour - s Baromantikou
30. 3. - Brno, Sono Centrum - s Baromantikou
31. 3. - Pardubice, Východočeské divadlo 
4. 4. - Praha, Palác Akropolis - s Baromantikou
5. 4. - Mladá Boleslav, VC Na Karmeli - s Baromantikou
14. 4. - Olomouc, Reduta

15. 4. - Bratislava, MMC - lístky na Predpredaj.sk
16. 4. - Púchov, Queens Pub 

20. 4. - Karlovy Vary, Paderewski
21. 4. - Beroun, Plzeňka

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Zdena Selingerová. Viac sa dozviete na www.lenkad.com.

Foto: Petr Klapper

Súvisiaci interpreti: Lenka Dusilová