Americký hudobník Bob Dylan zverejnil skladbu My One And Only Love, ktorá je druhou ukážkou z pripravovaného albumu coververzií s názvom Triplicate. Nahrávka sa dostane na trh v posledný marcový deň.

Pieseň My One And Only Love zložili v roku 1947 Guy Wood a Robert Mellin. Ako prvý ju o rok neskôr nahral Vic Damone. O ďalšie verzie známej balady sa postarali napríklad Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Louis Armstrong, Sting či Paul McCartney.


Album Triplicate vyjde 31. marca a bude sa skladať z troch diskov s názvami 'Til The Sun Goes Down, Devil Dolls a Comin' Home Late, pričom každý z nich bude obsahovať desať nových verzií klasických amerických piesní ako napríklad Once Upon A Time, Stormy Weather, As Time Goes By či The Best Is Yet To Come. Prvou ukážkou z novinky sa stala skladba I Could Have Told You.


Tracklist trojalbumu Triplicate: 

Disk 1: 'Til The Sun Goes Down 
1. I Guess I’ll Have to Change My Plans 
2. September Of My Years 
3. I Could Have Told You 
4. Once Upon A Time 
5. Stormy Weather 
6. This Nearly Was Mine 
7. That Old Feeling 
8. It Gets Lonely Early 
9. My One and Only Love 
10. Trade Winds 

Disk 2: Devil Dolls 
1. Braggin’ 
2. As Time Goes By 
3. Imagination 
4. How Deep Is The Ocean 
5. P.S. I Love You 
6. The Best Is Yet To Come 
7. But Beautiful 
8. Here’s That Rainy Day 
9. Where is The One 
10. There’s A Flaw in My Flue 

Disk 3: Comin' Home Late 
1. Day In, Day Out 
2. I Couldn’t Sleep A Wink Last Night 
3. Sentimental Journey 
4. Somewhere Along The Way 
5. When The World Was Young 
6. These Foolish Things 
7. You Go To My Head 
8. Stardust 
9. It’s Funny To Everyone But Me 
10. Why Was I Born 

75-ročný Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, založil prvú kapelu už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový eponymný album, pričom v súčasnosti má na konte 37 štúdiových nahrávok. Medzi jeho najznámejšie piesne patria Blowin' In The Wind, The Times They Are A-Changin', Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin' On Heaven's Door či Just Like A Woman. V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu.

Za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000) získal Oscara aj Zlatý glóbus. Americký magazín Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias. Vlani mu udelili Nobelovu cenu za literatúru. Dylan má na konte tiež viacero kníh, z ktorých najznámejšia je experimentálna poézia vo forme prózy s názvom Tarantula (1971). 

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: William Claxton - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan