Anglická kapela The Last Shadow Puppets zverejnila skladbu Aviation. Skupina ponúkla k novinke aj videoklip, ktorý režíroval Saam Farahmand. V klipe sa predstavili aj členovia skupiny Alex Turner, známy z formácie Arctic Monkeys, a Miles Kane, ktorí si na pláži kopú vlastný hrob.

Video nakrúcali na rovnakom mieste ako klip k piesni Everything You've Come To Expect, ktorý zverejnili pred niekoľkými dňami. V ňom už sú obaja hudobníci po hlavu zahrabaní v piesku a začína príliv.

Obe spomínané skladby sa budú nachádzať na albume Everything You've Come To Expect, ktorý kapela plánuje vydať 1. apríla. Na nahrávke, ktorá ponúkne dovedna jedenásť skladieb, sa podieľali aj hudobníci James Ford, Owen Pallett a Zach Dawes. Formácia začiatkom roka zverejnila aj prvý singel zo štúdiovky Bad Habits.


Tracklist albumu Everything You've Come To Expect:

1. Aviation 
2. Miracle Aligner 
3. Dracula Teeth 
4. Everything You’ve Come To Expect 
5. The Element Of Surprise 
6. Bad Habits 
7. Sweet Dreams, TN 
8. Used To Be My Girl 
9. She Does The Woods 
10. Pattern 
11. The Dream Synopsis 

Kapela The Last Shadow Puppets vznikla v roku 2007. V apríli 2008 vydali debutový album The Age of the Understatement, ktorý dobyl UK Chart. Z nahrávky pochádzajú single ako The Age of the Understatement, Standing Next to Me a My Mistakes Were Made for You. Štúdiovku nominovali na prestížnu Mercury Prize. Kapela má na konte po jednej MOJO Award, Q Award a NME Award.

Muzikanti potvrdili účasť na festivale Open'er, ktorý sa bude konať od 29. júna do 2. júla v poľskom meste Gdynia. Zahrajú tiež na Szigete, ktorý sa uskutoční od 10. do 17. augusta v Budapešti.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Last Shadow Puppets