Vo veku 72 rokov skonal v stredu americký spevák a skladateľ Frank Sinatra Jr., syn legendárneho Franka Sinatru. Ako uviedla jeho rodina, Sinatra podľahol infarktu, ktorý dostal vo floridskom meste Daytona Beach, kde bol v tom čase na turné.

Francis Wayne Sinatra, ktorý používal umelecké mesto Frank Sinatra Jr., sa narodil 10. januára 1944 v Jersey City v štáte New Jersey ako prostredné dieťa Franka Sinatru a jeho prvej manželky Nancy Barbato. Jeho staršou sestrou je speváčka a herečka Nancy Sinatra a mladšou zas televízna producentka Tina Sinatra. Ako 19-ročného ho v roku 1963 uniesli traja ozbrojení muži z hotela v Nevade, pričom na slobodu ho prepustili o dva dni neskôr, keď jeho otec zaplatil výkupné 240-tisíc dolárov. Polícia krátko na to páchateľov vypátrala, zatkla a súd ich poslal do väzenia.

Sinatra Jr. sa hudbe venoval už od tínedžerských rokov, pričom prvý album s názvom Young Love For Sale vydal v roku 1965. O tri roky neskôr spoločne s otcom a sestrami nahral štúdiovku The Sinatra Family Wish You A Merry Christmas. Nasledovali sólovky Spice (1971), His Way! (1972), It's Alright (1977), As I Remember I (1996) a That Face! (2006). V rokoch 1998 až 2000 bol ženatý so Cynthiou McMurry, pričom z jedného z predchádzajúcich vzťahov mal syna Michaela, ktorý sa narodil v roku 1987.

O svojej kariére v šľapajách slávneho otca povedal, že meno mu síce otvorilo mnohé dvere, ale zároveň znamenalo, že aby ho ľudia v šoubiznise a fanúšikovia ocenili, musel pracovať "trikrát tvrdšie ako nejaký chlapík z ulice". Napriek tomu, že bol vždy v tieni svojho otca, s ktorým ho prirodzene porovnávali, podľa niektorých kritikov patril medzi najlepších bigbandových spevákov svojej generácie.


Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Súvisiaci interpreti: Frank Sinatra