Šesť týždňov si koučovia počas výberov naslepo budovali svoje tímy. Teraz nastal čas poslať svojich zverencov do súťažného ringu, v ktorom vo dvojiciach zabojujú o svoj postup. Počet spevákov v jednotlivých tímoch sa tak radikálne zmenší takmer na polovicu. Pozrite si prvé dramatické súboje.

O poriadne prekvapenie sa postarali Marta Jandová s Darou Rolins, ktoré do ringu proti sebe postavili dvoch spevákov, o ktorých sa pošuškávalo ako o možných favoritoch tohto tímu. Jakub Nesnídal sa stal v úvodnej epizóde súťaže absolútne prvým členom tímu Dary a Marty. Kvôli tomuto spevákovi prvýkrát otočili svojím dvojkreslom. Zaujal ich svojou interpretáciou Elvisovho hitu Jailhouse Rock. Proti nemu stála v ringu Eliška Mrázová, ktorá naopak obohatila ich tím až v poslednom výbere naslepo. Tam odpálila netradičnú verziu hitu Set Fire To The Rain od britskej speváčky Adele, ktorú doplnila o hru na ukulele. Martu Jandovú svojím vystúpením dostala na kolená, a to doslova.

Sympatická na tomto inak dramatickom dueli bola skutočnosť, že súboj nevykazoval prvky rivality. Svoje sily si Eliška s Jakubom zmerali v skladbe Little Talks, v ktorej kraľovala Eliška. Jakub pri nej v spoločných pasážach zanikal. Jeho výraznejší priestor v súboji nastal v samostatnej časti piesne, kde to naopak žiadúco rozbalil. No kým z Elišky sršala muzikantská iskra, z Jakuba ešte bola cítiť tréma, ktorá ho čiastočne zväzovala. Možno práve ona sa podpísala na konečnom výsledku, ktorý nehovoril v Jakubov prospech.


Pepa Vojtek vyjadril názor, že Marta a Dara výberom skladby nahrali Eliške, ktorej to viac sadlo. Na Michala Davida pôsobil Jakub nemotorným dojmom. Pre Majka Spirita bola víťazkou jednoznačne Eliška, ktorú označil za svoju lásku. Tieto hodnotenia však neboli rozhodujúce. Hlavné slovo mali Dara s Martou. "Ktokoľvek by sa postavil proti Eliške má tak trochu problém, lebo ona tomu pódiu kraľuje," vyjadrila sa Dara. Marta vyriekla ortieľ, v ktorom ako meno postupujúceho súťažiaceho odznelo Eliškino meno. Ženy šéfujúce tomuto tímu zvolili pravdepodobne správne. Eliška pôsobí ako hotová speváčka, ktorá môže v súťaži výrazne zamiešať karty, a tak niet divu, že si ju chceli ponechať v tíme.

Prečítajte si: Krásna "reggae Adele" nie je žiadny nováčik: Toto všetko stihla už pred Hlasom!

Krádeže koučov Nesnídala zachránili. A nielen jeho

Porážka v súboji nemusí pre neúspešného súťažiaceho znamenať definitívny koniec v Hlase. Otvára sa mu druhá šanca v podobe takzvaných krádeží. Koučovia iných tímov totiž môžu vypadávajúceho speváka zobrať do svojho tímu. Táto novinka v pravidlách súťaže včera zachránila práve Jakuba Nesnídala. Toho si do svojho tímu stiahol Vojtek, ktorý o neho bojoval už v súbojoch naslepo. Jakub je tak zachránený a verí, že v tíme rockera to poriadne rozbalí.

Krádež nastala počas večera ešte raz. Drsný súboj si strihli Viktor Holomek a Adam Urban,  ktorým Pepa Vojtek vybral skladbu od 30 Seconds To Mars s príznačným názvom This Is War. Chalani pôvodne s výberom neboli príliš spokojní. Pieseň obsahuje pasáže vo výškach, pred ktorými mali rešpekt. Ich kouč im ale práve touto náročnou skladbou ukázal, že dokážu zaspievať aj to, na čo by si možno sami netrúfli.


Najmä rockovo ladená Marta Jandová bola z tohto vystúpenia nadšená. Ocenila nasadenie oboch spevákov a nevedela by si medzi nimi vybrať. Dara mala naopak jasno, Adam sa jej páčil viac.  David v nich videl vyrovnaných súperov, ale tiež by sa priklonil k Adamovi. "Predviedli ste rockovú šou, ktorú by som pustil na veľké pódium a vôbec by som sa za to nehanbil," týmito slovami začal svoje hodnotenie Vojtek. Z celkovej doterajšej spolupráce mu ako víťaz vyšiel Viktor. Pre Adama však v šou nič neskončilo, záujem o neho prejavili všetci koučovia! Rozhodnutie bolo v tomto prípade na samotnom súťažiacom, ktorý sa rozhodol pre Martu a Daru.

V ostatných štyroch dueloch večera si pocit úspechu užili iba víťazi súbojov. V prípade týchto porazených sa krádeže zo strany ostatných koučov nekonali. Hlas tak definitívne opustila Adéla Michálková z tímu Dary a Marty, Klára Kudláčová pôsobiaca v tíme Michala Davida a dve speváčky Majka Spirita Miriama Filkašová a Aneta Šrolerová.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Hlas.markiza.sk