Slovenská kapela Finally, ktorú v roku 2002 založil huslista a klávesák Eugen Botoš, pripravuje dvojalbum, aký na slovenskej a svojím spôsobom ani na svetovej scéne ešte nebol. Botošovi sa totiž podarilo spojiť hudobnícke osobnosti – 25 zvučných mien z USA - aké sa na žiadnom nosiči ešte spoločne neobjavili.

Na nahrávke Final Definition s rekordným počtom hostí sa objavia tie najslávnejšie mená funkovej a soulovej hudby z USA. Sú medzi nimi napríklad basgitarista Marcus Miller, bubeníci Eric Valentine, Oscar Seaton, Dave Weckl a Ron Brunner Jr., saxofonisti Eric Marienthal a Gary Bias, gitarista Norman Brown, pianisti Jeff Lorber a Morris Pleasure či vokalisti Sheldon Reynolds, Maysa Leak, Dionne Warwick, Brian McKnight a Angela Johnson.

Jedným z hostí na unikátnom albume je aj americký basgitarista Victor Wooten, ktorý získal päť cien Grammy a je považovaný za jedného z najlepších basgitaristov na svete. Keď mu teda Eugen Botoš posielal pesničku La Funk, ktorú napísal spolu s basgitaristom Robertom Vizvárim, necítili veľkú nádej v pozitívnu odpoveď. O to väčšie bolo ich prekvapenie, keď sa im Wooten obratom ozval, že je zo skladby nadšený a rád si zahrá s Vizvárim basový duel na Botošovom albume.

Slovenskému basgitaristovi sa tak splnil jeden z najväčších snov a už sa nevie dočkať stretnutia 22. apríla, kedy Wooten vystúpi v Bratislave. Viac info o koncerte

Zdroj: PR