Vlani o závislosti od internetu nahrali veľmi vtipnú skladbu Tono S a Rest. Najnovšie sa k tejto téme vyjadril aj Bacil, ktorý to však poňal ako kritiku mladšej generácie. AMO zas predstavili klip k singlu Neskoro a Kontrafakt ohlásil slovenské turné. V zámorí majú nové videá napríklad Snoop Dogg, Alicia Keys, Atmosphere alebo Asher Roth.

Bacil po kratšej pauze prišiel s novou skladbou s názvom Wow, ktorú predstavil priamo prostredníctvom videa. Ako bolo spomenuté už v úvode, člen Drvivej Menšiny, resp. Názvu Stavby v tomto tracku kritizuje súčasnú mládež, ktorá nedokáže existovať bez internetu. S obsahom skladby sa síce dá súhlasiť, horšie je to však so samotným podaním, hlavne čo sa týka rýmovania. Taktiež štýl rapu až nápadne pripomína Kontrafakt.

Bacil - Wow

Kontrafakt tento týždeň ohlásili slovenské turné k albumu Navždy, v rámci ktorého sa v máji predstavia v siedmich slovenských mestách. Sériu koncertov absolvujú, podobne ako pri predchádzajúcich turné, spolu so živou kapelou a zatiaľ utajenými hosťami. Viac informácií nájdete TU. Rytmus, Ego a Anys sa okrem toho aj spolu s H16 predstavia na najväčšom európskom plážovom hip-hopovom festivale Fresh Island v Chorvátsku. Viac o tomto podujatí čítajte TU.

Exkluzívny predaj lístkov na turné Kontrafaktu:  Predpredaj.sk

AMO sa rozhodli ešte naposledy pripomenúť svoju vlaňajšiu kvalitnú štúdiovku Rok Nula. Spravili tak videom ku skladbe Neskoro, ktorí nakrúcali v Kultúrnom dome v Hornej Strede. O realizáciu čierno-bieleho klipu sa postaral tím Cloned Monkeys Production. Viac o nakrúcaní sa dozviete TU.

AMO - Neskoro

Pred týždňom sme písali, že Snoop Dogg a jeho bratranec Daz Dillinger nahrali spoločnú skladbu, ktorou si uctili pamiatku svojho strýka June Bugga. Ten 30. marca vo veku 70 rokov podľahol rakovine. Krátko na to vzniklo k tejto skladbe aj video, ktoré obsahuje archívne zábery oboch rapperov s ich strýkom.

Snoop Dogg & Daz Dillinger - We Miss You (Uncle June Bugg Tribute)

Videa sa dočkala aj skladba It's On Again, ktorú na soundtrack snímky Amazing Spider-Man 2 spolu nahrali Alicia Keys a Kendrick Lamar. V klipe okrem samotných interpretov účinkujú aj producenti skladby Pharrell Williams a Hans Zimmer.

Alicia Keys feat. Kendrick Lamar - It's On Again

EMC v zložení Masta Ace, Stricklin, Punchline a Wordsworth momentálne dokončujú EP s názvom The Turning Point, po ktorom by mali ešte tento rok vydať aj nový album. Prvou ochutnávkou z EP je skladba Charly Murphie.

EMC - Charly Murphie

Rovnako ako Snoop a Daz si dali s novým videom naponáhlo aj Atmosphere. Tí tento týždeň predstavili vizuál k skladbe Kanye West, ktorá je druhým singlom z albumu Southsiders. Ten vyjde už 6. mája.

Atmosphere - Kanye West

Už budúci týždeň by mal konečne vyjsť nespočetnekrát odkladaný druhý album Ashera Rotha s názvom RetroHash. Ešte predtým však vypustil video k skladbe The World Is Not Enough, ktorá síce vznikla už dávnejšie, no klipu sa dočkala až teraz.

Asher Roth - The World Is Not Enough

Ako už je dlhšie známe, Raekwon momentálne pracuje na šiestej sólovke s názvom F.I.L.A. (Fly International Luxurious Art). To, či sa na nej bude nachádzať aj nová skladba The Living Room, zatiaľ známe nie je. To však nič nemení na tom, že ide o kvalitnú záležitosť, ktorá na prvé vypočutie zaujme hlavne zmenami inštrumentálky.

Raekwon - The Living Room

Prince Po a Oh No začiatkom roka vydali spoločný album Animal Serum, na ktorom sa nachádzala aj skladba Smash. V nej hosťujú O.C. a Princeov kolega z Organized Konfusion Pharoahe Monch. A práve táto záležitosť sa najnovšie dočkala videa.

Prince Po & Oh No feat. O.C. & Pharoahe Monch - Smash

Reks minulý mesiac ponúkol zdarma na stiahnutie mixtape All Eyes On Reks, ktorý slúžil ako predkrm pred jeho pripravovaným albumom Eyes Watching God. Na mixtape sa nachádzala aj skladba Hold Your Applause, ku ktorej sa Reks rozhodol nakrútiť aj klip.

Reks - Hold Your Applause

Mayer Hawthorne a producent 14KT, ktorí nedávno oznámili spoločný projekt s názvom Jaded Incorporated, predstavili druhý singel z pripravovaného albumu The Big Knock. Stala sa ním skladba People Change.

Jaded Incorporated - People Change

Na záver tu máme ešte jedno video, o ktoré sa postarala britská speváčka Estelle. Tá po lyric videu nakrútila aj oficiálny klip k piesni Make Her Say (Beat It Up), ktorú nájdete na jej aktuálnom EP s názvom Love & Happiness Vol. 3: How Stella Got Her Groove Back.

Estelle - Make Her Say (Beat It Up)

Autor: Miguel Mitchél
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Bacil, Kontrafakt