Program týždennej non-stop festivalovej party na Sziget festivale sa opäť rozrastá. K menám ako Robbie Williams, Florence and the Machine, Alt-J a Ellie Goulding pribudli interpreti Avicii, Limp Bizkit, Hollywood Undead, The Gaslight Anthem a ďalší, na ktorých koncerty si môžete vstupenky za zvýhodnené ceny kúpiť do konca apríla.

Popri koncertoch hviezd dáva festival príležitosť zažiariť aj Szigeťanom. Ak majú radi táborákové hity, môžu sa prihlásiť a zahrať na festivale a zažiť tak jedinečnú atmosféru Campfire. Záujemcovia sa môžu hlásiť prostredníctvom oficiálneho webu campfire.szigetfestival.com. Na ňom nájdu príležitosť zabaviť sa aj nadšenci hier a úloh. Už po druhý rok sa uskutoční hra Mission:Szitizen, ktorá zabaví Szigeťanov pred príchodom na festival a tí najúspešnejší môžu vyhrať naozaj jedinečné a atraktívne ceny. Viac informácií na mission.szigetfestival.com.  

Avicii, švédsky DJ a producent, pricestuje do Budapešti a fanúšikovia sa môžu tešiť na megahity Wake Me Up či Hey Brother, ale aj You Make Me či Addicted To You, ktoré osobne odohrá tretí najlepší DJ podľa DJ Magazine a dvojnásobný nominant na Grammy Award.


Sziget tiež privíta zostavu Freda Dursta, Wesa Borlanda, Sama Riversa, Johna Otta a DJ Lethala známych ako Limp Bizkit, ktorý sa po ôsmych rokoch vrátia na festival. Ostrov sa stane zástavkou ich koncertného turné ku ich novému albumu, ktorého vydanie je naplánované na máj.


Z nových mien sa budú určite tešiť aj fanúšikovia reggae, hip-hopu či rapu. Z Nemecka sa na festivale predstaví CRO, aktuálne najúspešnejší nemecký rapper, ktorý prostredníctvom svojho debutového albumu Raop takmer vynašiel svoj vlastný hudobný žáner v ktorom mieša indie a klasický rap s vlastnými prvkami. SOJA, mieša reggae, go-go, D.C. hardcore, latino, rock a hip-hop. Kapela kamarátov zo strednej školy si postupne získala fanúšikov po celom svete a spolupracovala s reggae hviezdami ako Damian Marley, J Boog, Collie Buddz. Na Szigete vystúpi aj Hollywood Undead, americká rap-rocková kapela z Kalifornie. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na americkú punk-rockovú kapelu The Gaslight Anthem, DJ Marky a multitalentovaného Stamina MC.


Sziget festival 2015 sa uskutoční od 10. do 17. augusta na krásnom zelenom ostrove v centre Budapešti. Každoročne na festivale koncertujú aktuálne hviezdy hudobného neba, ale aj rokmi overené legendy. Sziget festival bol v roku 2011 a v roku 2014 vyhlásený za najlepší veľký festival v Európe. Viac informácií o festivale, programe, kapelách a vstupenkách nájdete na webstránke festivalu alebo FB stránke.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová.

Foto: Universal Music

Súvisiaci interpreti: Avicii, Limp Bizkit