Novozélandská speváčka Lorde predstavila tri nové skladby počas koncertu v kalifornskom Pioneertown. Piesne Sober, Green Light Intro a Sober Interlude sú súčasťou druhého štúdiového albumu Melodrama, ktorý vyjde 16. júna.

"Dnes o polnoci budem hrať môj prvý koncert za posledného dva a pol roka. Pappy & Harriet's, Pioneertown, uvidíme sa tam," napísala 20-ročná speváčka Twitteri.


Lorde, vlastným menom Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, sa preslávila v októbri 2013, keď sa vo veku 16 rokov a 11 mesiacov stala so skladbou Royals najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo Billboard Hot 100 od 14. novembra 1987, keď v ňom triumfovala americká speváčka Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now. 

Lorde sa stala aj prvým novozélandským hudobníkom, ktorý tento rebríček dobyl ako hlavný interpret. Skladba Royals vyšla najprv na jej debutovom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na albume Pure Heroine (2013). Táto pieseň jej vyniesla aj dve ceny Grammy. Časopis Time ju v roku 2013 zaradil do svojho zoznamu najvplyvnejších tínedžerov na svete a v nasledujúcom roku sa dostala do zoznamu najvplyvnejších ľudí do 30 rokov podľa magazínu Forbes. 

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: Facebook.com/lordemusic

Súvisiaci interpreti: Lorde