Vo veku 52 rokov v piatok večer zomrel Ivan Marček, bubeník jednej z najpopulárnejších slovenských rockových skupín Team. Informáciu ako prvý zverejnil Marián Greksa prostredníctvom sociálnej siete Facebook, neskôr ju na svojej oficiálnej stránke potvrdili aj Marčekovi spoluhráči.

"S hlbokým zármutkom oznamujeme, že včera 16. mája 2014 vo večerných hodinách nás náhle a nečakane navždy opustil náš priateľ, hráč na bicie nástroje skupiny Team Ivan Marček," uvádza kapela Team v krátkom vyhlásení svojej oficiálnej stránke. "Ťažko je opísať bolesť, ktorú cítime. Jeho najbližšej rodine vyslovujeme úprimnú sústrasť. Ivan, v našich mysliach budeš stále s nami. Česť tvojej pamiatke," napísali členovia skupiny. Hoci kapela dôvod hudobníkovho úmrtia nešpecifikovala, Greksa prostredníctvom sociálnej siete Facebook oznámil, že šlo o infarkt.

Ivan Marček
 v skupine Team pôsobil spolu s Pavlom Haberom, Dušanom Antalíkom, Milanom Dočekalom, Ivanom Válekom a Jurajom Tatárom. V rokoch 1989, 1990 a 1991 formácia získala ocenenie Zlatý slávik. Skupina má na konte jedenásť štúdioviek a medzi jej najznámejšie hity patria skladby ako Reklama na ticho, Lietam v tom tiež (Prichytený pri živote), Prievan v peňaženke, Severanka, Držím ti miesto, Krátke lásky (sú tie najdlhšie), Je to vo hviezdach či Nemám čo stratiť.

Skupina Team v roku 2012 odohrala veľké halové koncerty po celom Slovensku a Česku v rámci Habera & Team Final Tour, ktoré bolo najväčším turné v histórii skupiny a zároveň posledným s takou veľkou produkciou (viac v reportáži). Hoci sa v tom čase o ňom hovorilo ako o rozlúčkovom, skupina naďalej koncertuje a tento rok už má za sebou aprílové akustické turné v Českej republike.

Na Slovensku by si mali fanúšikovia prísť na svoje na Topfeste, kde by sa mal Team predstaviť v piatok 27. júna. Návrat na najväčší slovenský rockový festival po piatich rokoch je dohodnutý už niekoľko mesiacov, otázne však je, či sa kapele za tak krátky čas podarí nájsť za Marčeka vhodnú náhradu. Všetko sa dozvieme v priebehu nasledujúcich týždňov. Spoluhráčom aj blízkym Ivana Marčeka vyjadrujeme úprimnú sústrasť.


Zdroj: SITA, archív Hudba.sk
Foto: Pavel Hotárek - Team-online.sk

Súvisiaci interpreti: Team