Na bratislavskom Hlavnom námestí sa 9. júna bude konať jedenásty benefičný Koncert belasého motýľa pri príležitosti Dňa ľudí so svalovou dystrofiou, ktorý tento rok pripadol na 5. júna.

Na koncerte, na ktorý bude vstup voľný, vystúpia bez nároku na honorár Bad Karma Boy, Sima Martausová, Pressburger Klezmer Band, Korben Dallas a Para. Súčasťou podujatia bude aj odovzdávanie Cien poroty výtvarnej súťaže Krídla fantázie 2015.

Koncert belasého motýľa sa okrem toho uskutoční aj v Piešťanoch v klube ŽiWell (5. júna) a Námestove v Barón pube (11. júna). Mená vystupujúcich v Piešťanoch zatiaľ nezverejnili, v Námestove sa predstaví raper Vec. Aj na tieto podujatia bude vstup zadarmo.

Samotný Deň ľudí so svalovou dystrofiou sa bude konať v približne 60 slovenských mestách a obciach, kde budú členovia Organizácie muskulárnych dystrofikov (OMD) v SR rozdávať belasé motýliky a informačné letáky o dôsledkoch svalovej dystrofie a o spôsoboch, ako je možné podporiť verejnú zbierku.

Hlavný stan organizátorov kampane Belasý motýľ 2015 bude v bratislavskom Avion Shopping Parku. Okrem predstaviteľov OMD v ňom budú môcť záujemcovia stretnúť aj osobnosti ako Patrícia Garajová-Jariabková, Ludwig Bagin či čestnú predsedníčku OMD v SR Annu Šiškovú. Súčasťou podujatia budú aj hudobné vystúpenia. Šiesteho júna sa potom bude v Bratislave konať štvrtý ročník motorkárskej akcie Silné motory podporia slabé svaly.

Zdroj: SITA
Foto: Veronika Valúchová

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas, Sima Magušinová