Jeho šou na Veľkom finále Eurovízie bola popri všetkých tých prevažne gýčových špeciálnych efektoch vo vystúpeniach finalistov až príliš normálna, a tak nezanechala výraznejší dojem. Po zverejnení videoklipu plného normálnych ľudí si však môžete byť istí, že Can't Stop The Feeling je jediný skutočný nový hit, ktorý v sobotu v Štokholme zaznel.

Svedčí o tom aj fakt, že singel, ktorý je súčasťou soundtracku animovaného filmu Trolls, debutuje na prvom mieste singlového rebríčka Billboard Hot 100. Justin Timberlake sa na vrchol najprestížnejšej singlovej hitparády dostal po deviatich rokoch - naposledy v ňom s vlastným singlom triumfoval v roku 2007 (What Goes Around... Comes Around), pričom v tom istom roku sa mu to podarilo aj vďaka Timbalandovmu hitu Give It To Me, v ktorom hosťoval spolu s Nelly Furtado.

Predaj nového singla, na ktorom sa spolu so spevákom produkčne aj autorsky podieľali švédski hitmakeri Max Martin a Shellback, by mal ešte viac podporiť videoklip. V ňom si okrem 35-ročného speváka zatancovali aj čašníčka, kamionista či zamestnanci supermarketu, práčovne, kvetinárstva, obchodu s elektrom alebo autoservisu.

Režíroval ho Mark Romanek a ide o najpozitívnejšie hudobné video od čias Happy Pharrella Williamsa. Ku globálnemu hitu, ktorý na prelome rokov 2013 a 2014 odštartoval lavínu virálnych videí, sme prirovnali aj samotnú skladbu. Uvidíme, či aj tento videoklip ľudí inšpiruje k nakrúcaniu vlastných verzií, no už teraz je jasné, že pieseň bude patriť medzi najúspešnejšie single tohtoročného leta. 


Samotný film inšpirovaný známymi hračkami s naježenými farebnými vlasmi sa do kín dostane v novembri a je celkom možné, že dovtedy zo soundtracku zverejnia ďalšie potenciálne hity. Timberlake, ktorý v ňom bude účinkovať aj ako hlas jednej z postavičiek, totiž nie je jedinou popovou hviezdou v projekte. Ďalšími sú Gwen Stefani a švédske duo Icona Pop. "Zatrolujú" si aj spievajúce herečky Anna Kendrick a Zooey Deschanel či britskí moderátori a komici Russell Brand a James Corden. Režisérmi filmu z produkcie DreamWorks Animation sú Mike Mitchell a Walt Dohrn.

Bábiky Troll vytvoril v roku 1959 dánsky rezbár Thomas Dam, ktorý si nemohol dovoliť kúpiť vianočný darček pre svoju dcéru Lajlu. Pri tvorbe bábiky sa inšpiroval škandinávskymi mytologickými bytosťami. Bábiky sa stali populárnymi v 60. rokoch minulého storočia, pričom o tridsať rokov neskôr sa fenomén opäť dostal na vrchol popularity. Očakávaný animák bude prvým filmom inšpirovaným týmito bábikami.

Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA + archív Hudba.sk)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake