Do najväčšieho tohtoročného koncertu velikánov slovenskej i českej hudobnej scény, kapely Elán, zostáva už len niekoľko dní. Na letisku v Holíči zažijú fanúšikovia v sobotu 20. júna okrem najväčších hitov legendárnej skupiny aj krst jedinečnej kolekcie šiestich CD s názvom Kamaráti.

"Volám všetkých našich kamarátov, aby s nami prišli pokrstiť CD box Kamaráti. Hráme spolu už veľmi dlho a máme spolu veľa výborných piesní. Mnohé z nich sú v tomto boxe aj so zaujímavým live záznamom ako bonus. V Holíči zahráme koncert s obrovským nasadením a materiálnym vybavením. Bude to šou na európskej úrovni s miliónmi svetiel a všetkými vecami, ktoré si šoubiznis vyžaduje. Ľudia dostanú to, čo chcú. Budeme hrať čo to dá, lebo publikum milujeme," teší sa frontman kapely Jožo Ráž.

Elán zahrá v sobotu v plnej zostave, ktorú okrem speváka a basgitaristu tvoria Jano Baláž (sólová gitara, spev), Vašo Patejdl (klávesy, spev), Peter Farnbauer (gitara), Ľubo Horňák (klávesy) a Boris Brna (bicie). "Okrem súčasnej kapely s nami vystúpia traja noví dychári. Je to pre mňa veľmi pozitívne, lebo dychové nástroje zbožňujem," dodal Jožo Ráž. Dychovú sekciu tvoria Richard Šimurka (saxofón, flauta), Martin Haas (trombón) a Samo Šimek (trúbka).

Skupina predstaví v Holíči koncertný program Elán Best of vol. 2, ktorý ponúkne 100 minút plných hitov ako Aj keď bez peňazíÔsmy svetadielNeobzerajte sa, pani LótováKráľovná bielych tenisiekBosorka či Sestrička z Kramárov. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na skladby z aktuálneho albumu Živých nás nedostanú. Počas megakoncertu na česko-slovenskej hranici odznie po prvýkrát v koncertnom prevedení aj duet s víťazkou Hlasu Česko Slovenska, Lenkou "Lo" Hrůzovou. "Zaspieva so mnou pieseň Neodchádzaj. Bude to pre ľudí výborný bonbónik, pretože skladba je veľmi úspešná," hovorí basgitarista a hlavný spevák väčšiny najväčších hitov Elánu. Ako dnes prezradil v online rozhovore na Topkách, v Holíči natočia aj profesionálny koncertný záznam.


Fanúšikov žiadajú o včasný príchod

Brány areálu letiska v Holíči sa v sobotu 20. júna otvoria o 17:00. Organizátori koncertu žiadajú fanúšikov, aby nepodcenili situáciu a na koncert hudobnej legendy prišli v dostatočnom časovom predstihu. Pred vystúpením Elánu, ktorého začiatok je naplánovaný na 20:30, sa postupne predstavia traja predskokani - mladá pražská indie-popová kapela Lola běží, slovenský gitarista, producent a spevák Juraj Kupec a syn Vaša Patejdla Robo Patejdl so svojou kapelou. Fanúšikovia tak už od otvorenia areálu budú mať o hudobný doprovod postarané a môžu sa pohodlne vyhnúť najväčšiemu náporu, ktorý sa očakáva medzi 19:00 a 20:30.

"Plynulosť cestnej premávky budú na odbočke letisko Holíč riadiť policajné zložky, ale tie neovplyvnia počet automobilov a neurýchlia príjazd na miesto. Preto upozorňujem návštevníkov koncertu, aby prišli v predstihu a videli úžasný koncert žijúcej legendy Elán úplne celý od začiatku do konca. Po skončení koncertu Elán čaká na návštevníkov do skorých ranných hodín oldies disco," uviedol organizátor Vladimír Chrenka.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Letisko v Holíči je ideálnym miestom na stretnutie fanúšikov skupiny Elán zo Slovenska aj Čiech, pretože sa nachádza v tesnej blízkosti hraníc medzi oboma krajinami. V areáli sa každoročne stretávajú tisícky fanúšikov na najväčšom československom festivale Cibula Fest. Inak tomu nebude ani tento rok, v termíne od 23. do 25. júla sa na ňom predstavia interpreti ako Lucie Bílá & Arakain, IMT Smile, Wanastowi Vjecy, Horkýže Slíže, Rytmus, Zóna A, Medial Banana a mnohí ďalší. Viac info a vstupenky

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: archív, Warner Music

Súvisiaci interpreti: Elán