Francúzska režisérka Cécilia Conan a v Paríži žijúca slovenská tanečníčka Jana Tereková sú autorkami nového klipu Korben Dallas k pesničke Kam ideme. Skladba je druhým singlom z rovnomenného symfonického albumu, prvým bol Sen s Anetou Langerovou.

"Od začiatku sa nám zdalo, že táto skladba si pýta tanečný klip. Oslovili sme Janku, s ktorou sa poznáme už dlho a ktorej sa ponuka hneď zapáčila. Navyše sa nám pozdával nápad zasadiť klip do nezvyčajného, neslovenského prostredia," vraví spevák Korben Dallas Juraj Benetin. 

Tanečnica a choreografka Jana Tereková je autorkou viacerých predstavení a site-specific projektov vytvorených v rámci asociácie Bees-R (napr. Skúmanie javov v SND). Okrem vlastných produkcií sa podieľala na projektoch popredných slovenských a zahraničných choreografov, s ktorými vystupovala v Nemecku, Francúzsku, Rakúsku, či Poľsku. Súčasťou jej tanečného vzdelania je dlhodobá stáž v Centre National de la Danse v Paríži. K jej úspechom patrí divácka cena z Budapeštianskeho SoloDuo festivalu z roku 2011.

O réžiu, skvelú dynamickú kameru a strih sa postarala Cécilia Conan, ktorý vyštudovala filmovú réžiu na Sorbone. Ako asistentka réžie pracovala na viacerých dlhometrážnych filmoch, neskôr sa rozhodla pre cestu nezávislej filmárky. Jej filmy "Grand âge, petite vertu" a "Who&man" boli vybrané a ocenené viacerými európskymi festivalmi.


Korben Dallas dnes vyráža na spoločné turné so skupinou Lucie, ktorej bude predskakovať na koncertoch v Plzni (17.6.), Bratislave (22.6.), Brne (24.6.) a Prahe (1.7.). Ešte predtým kapela vystúpením na Seneckom lete odštartovalo festivalovú sezónu, v rámci ktorej vystúpi aj na Dobrom festivale, Colours of Ostrava, či Žákovic Open.

"Tešíme sa na všetky letné vystúpenia vrátane menších a nových festivalov," vraví bubeník Ozo Guttler. Na jeseň čaká skupinu účasť na projekte Who The Fuck Is David Koller?, v rámci ktorého interpreti ako Vladimír 518 či Ben Cristovao prerábajú Kollerove hity. Výsledkom bude kompilačný album a spoločný koncert. "Našu skladbu už máme nahratú. Návrat do štúdia nás veľmi bavil a chystáme sa tam zavrieť aj na dlhšie. V auguste by sme chceli začať s prípravou ďalšieho albumu," dodáva basák Lukáš Fila.

Termíny festivalových vystúpení Korben Dallas: 

18. 6. - Dobrý festival, Prešov 
25. 6. - Tužina Gro(o)ve, Tužina - vstupenky na Predpredaj.sk
9. 7. - Deň stromu, Vydrovská dolina 
15. 7. - Colours of Ostrava, Ostrava - súťaž o vstupenky
22. 7. - Žákovic Open, Trenčianske Bohuslavice - vstupenky na Predpredaj.sk
23. 7. - Atmosféra, Hontianske Nemce

Hudba.sk informoval manažér kapely Matúš Németh. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Youtube / Cécilia Conan

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas