Kanadská indie-rocková kapela Arcade Fire plánuje v septembri predstaviť vlastný celovečerný film s názvom The Reflektor Tapes. Snímka režiséra Kahlila Josepha bude zachytávať proces tvorby a nahrávania ich zatiaľ posledného albumu Reflektor (2013) ako aj následné turné a návštevu Haiti.

Snímka sa dostane do kín 24. septembra, pričom skupina už zverejnila jej trailer. Okrem toho predstavila tiež videoklip ku skladbe Porno, ktorá pochádza zo spomínaného albumu.


Trailer k filmu The Reflektor Tapes:


Arcade Fire patria k najvýznamnejším alternatívnym kapelám súčasnosti. Debutovali v roku 2004 nahrávkou Funeral, ktorá zaznamenala veľmi pozitívny ohlas kritiky. Po nej nasledovala štúdiovka Neon Bible (2007), s ktorou dobyli kanadský albumový rebríček a v americkom a britskom sa dostali na dvojku. S treťou štúdiovkou The Suburbs (2010) obsadili prvú priečku aj v americkom a britskom rebríčku a na 53. ročníku udeľovania hudobných cien Grammy bodovali v najprestížnejšej kategórii Album roka. V októbri 2013 vydali spomínaný štvrtý album Reflektor, s ktorým taktiež dobyli britský aj americký rebríček.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Barry Brecheisen/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Arcade Fire