18. september bude sviatkom pre fanúšikov legendárnych rockových kapiel Pink Floyd a The Rolling Stones. Gitaristi David Gilmour a Keith Richards totiž v tento deň vydajú svoje nové sólové albumy. Až sa zdá akoby sa dohodli - takmer naraz totiž zverejnili aj svoje nové single.

Anglický hudobník David Gilmour dnes fanúšikom predstavil titulnú skladbu z pripravovaného albumu s názvom Rattle That Lock. Rovnomenný singel je prvým singlom z očakávanej štúdiovky, ktorá je interpretovým štvrtým štúdiovým albumom. Podieľajú sa na ňom napríklad gitarista Phil Manzanera, známy napríklad z už nefungujúcich Roxy Music či Jools Holland. Väčšinu skladieb otextovala muzikantova manželka Polly Samson. Obal navrhol Dave Stansbie pod vedením umelca Aubreyho Powella. Rattle That Lock vyjde ako CD, na vinyle i v deluxe edícii.

Člen skupiny Pink Floyd, ktorá minulý rok uzavrela svoju diskografiu albumom The Endless River, ponúkne na novom albume spolu 10 skladieb. Rodák z Cambridgeu už skôr naživo predstavil nové skladby The Girl In The Yellow Dress a Boots on the Ground.


Keith Richards s prvou sólovkou po 23 rokoch

Kým David Gilmour vydal svoj predchádzajúci album On an Island v roku 2006, na sólovú novinku gitaristu The Rolling Stones čakajú fanúšikovia už od roku 1992. Keith Richards nazval svoj tretí album Crosseyed Heart a nahral naň 15 skladieb, na ktorých spolupracoval s bubeníkom Steveom Jordanom, gitaristom Waddym Wachtelom ako aj so saxofonistom Bobbym Keysom, ktorý skonal vlani v decembri vo veku 70 rokov. Prvým singlom je skladba Trouble, ktorú hudobník zverejnil vo štvrtok.


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Sony Music, Nme.com)
Foto: AP Photo - Joel Ryan / Evan Agostini

Súvisiaci interpreti: David Gilmour, Keith Richards