Multitalentovaný umelec obdarený mnohými cenami za prínos populárnej hudbe dokáže každú zastávku svojho turné spraviť naozaj jedinečnou. A nielen vo všeobecnosti. Jedinečným sa určite cítil aj 8-ročný Julian, ktorému Justin Timberlake zaspieval k narodeninám spolu s 25-tisícovým davom.

Julian je autista, má osem rokov a jeho najobľúbenejším spevákom je Justin Timberlake. Malého fanúšika opisuje vo svojej eseji mama Marika Rosenthal Delan. Chcela ho totiž zobrať na koncert svojho idola, no mala strach, ako bude skupina dospelých návštevníkov reagovať na trochu "iného" maloletého.

Justin Timberlake v Prahe, 3.6.2014 Zdroj: Karel Šanda / Live Nation

Toto je môj darček!

"Boli sme tam skôr. Chcela som vidieť, kto si príde k nám sadnúť. Keď som zbadala veľmi dobre oblečené dievčatá, skrčila som sa," píše o svojich obavách matka, ktorá len pred rokom zistila, že jej syn trpí autizmom. "Môj muž, naopak, zdvihol nášho obrovského 8-ročného syna čo najvyššie, ako len mohol. Vôbec nemyslel na to, že by mohol niekoho vyrušiť, zatiaľ čo ja som sa bála, že niekto kvôli nám nebude mať dobrý výhľad."

Ako žena ďalej uvádza, uvedomila si, že nie každý môže byť tolerantný voči prejavom autizmu v spoločnosti a už vôbec nie na koncerte, kde by mali voči prítomnosti malého chlapca výhrady. "Zrazu sa Julian začal, v celej svojej autistickej paráde, opakovať, kopať do stoličiek okolo seba, tancovať, spievať a kričať: 'Mám narodeniny! Toto je môj darček! Toto je môj darček! Milujem ťa, Justin!'," opisuje scenériu vo svojej eseji Marika.   

Tisíce za jedného

Veľmi unikátnym a prirodzene neopísateľným momentom bolo, keď práve to okolie, ktorého sa matka malého fanúšika bála, začalo pútať na seba spevákovu pozornosť. "Napokon sa celá skupina pred nami ukázala ako veľmi milá. Celý večer sa venovali nášmu narodeninovému chlapcovi. A vtedy sa to stalo. Justin Timberlake mu zaspieval Happy Birthday. Všetci mu spievali!"

"Perfektná babička sediaca pred nami, dievčatá vyzerajúce ako modelky, ľudia sediaci po našej ľavici, ktorí nám ponúkli video z tohto momentu. Všetci spievali. Všetkých 25-tisíc." Justin Timberlake sa tak ukázal ako hudobný velikán s veľkým srdcom a nepostaral sa len o nezabudnuteľný zážitok, ktorý prirodzenie plynie z jeho turné (reportáž z pražského koncertu).

Pozrite si video z tohto čarovného momentu:


Zdroj a foto: Themanifeststation.net
Foto v článku: Karel Šanda / Live Nation

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake