Prešovská skupina Komajota pred dvoma rokmi natočila svoju prvú anglickú pieseň Everybody dies alone. Martina Husovského o to požiadal textár Michal Baláž, ktorý v tom čase dokončoval svoj absolventský film. Napokon skupina k nemu zložila celý soundtrack. Pozrite si video.

"Často touto skladbou začíname koncerty a väčišnou sa naši fanúšikovia zamýšľali nad tým od koho je. Je to naša prvá a zatiaľ jediná anglicky spievaná pieseň," uviedol na margo netradičného hudobného experimentu Martin Husovský. Ako spomienku naň predstavila kapela uplynulý víkend na Zvolenskom zámku túto skladbu aj prostredníctvom videoklipu.

Slová ku kúsku Everybody dies alone dodal Michal Baláž, ktorý pre Komajotu napísal už niekoľko textov. Samotná skladba je však veľmi neštandardná na pomery hudby, ktorú táto prešovská formácia bežne produkuje. "Myslel som, že sa zbláznil," spomína Martin Husovský na moment, keď pieseň riešili s Michalom Balážom.

"Robil som už hudbu k dokumentom, rozhlasovým a divadelným hrám, ale k filmu ešte nie, hoci ide o študentský film," dodal líder Komajoty. Hudbu k snímke Bastard zložili spoločne s bubeníkom Stanom Čorejom a nahrávali ju v štúdiu Umpax, odkiaľ tiež vysielajú hudobnú online reláciu Svetlá hodinka. K piesni vznikol aj takzvaný movie-klip poskladaný zo záberov priamo zo snímky, ktorá bude mať premiéru v októbri tohto roku.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér kapely Komajota.

Foto: Peter Janus

Súvisiaci interpreti: Komajota