V nedeľu 9. októbra zverejnil raper Kali emotívnu skladbu Púšťam ťa, ktorá je už teraz pre mnohých najlepšou skladbou a pravdepodobne najsilnejšou výpoveďou jeho kariéry. Svoju milovanú mamu už spomenul vo viacerých textoch, teraz jej však venoval celú pieseň, v ktorej rapuje o tom, ako sa s jej stratou po rokoch zmieril.

Práve smrť matky, ktorá ho opustila príliš skoro, bola ešte pred začiatkom Kaliho kariéry impulzom, aby si všetky svoje myšlienky a pocity začal zapisovať. Tak vznikli jeho prvé texty a za osem rokov od jeho debutu na hudobnej scéne sa spomienka na ňu v texte objavila už niekoľkokrát. Zdá sa však, že novinka by mohla byť poslednou, je totiž o zmierení sa s definitívnym odchodom najbližšieho človeka a viere, že sa raz stretnú znova.

"Už sú to roky, už je to dlhý čas, čo zápasím s touto slohou. A nevedel som sa odpútať od teba, nevedel povedať zbohom. Ale musím ťa pustiť, ja viem, musíš už ísť, žiť bez teba skúsim, nebudem ďalej vláčiť ten kríž. Nechcem ta držať tu, tvoja duša si zaslúži byť voľná, nech poletí. Odpočívaj v pokoji, až na veky vekov, amen," odkazuje do neba 33-ročný raper, ktorého mama pred 11 rokmi prehrala boj s rakovinou.

S úprimným textom, ktorý podfarbuje emotívny hudobný podmaz (produkcia: Peter Pann) sa podľa komentárov na sociálnych sieťach stotožnili a precítili ho nielen mnohí fanúšikovia, ale aj tí, ktorí obvykle rap nepočúvajú. Aj vďaka tomu má skladba s čiernobielym videoklipom režiséra Dušana Krajčoviča ôsmy deň po zverejnení už takmer 1,2 milióna prehratí.


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube / Dušan Krajčovič