Scott Bradlee so svojím projektom Postmodern Jukebox rozhodne nepoľavuje v nastúpenom tempe. Popri turné naprieč Austráliou, Novým Zélandom či najnovšie Severnou Amerikou stíha Youtube senzácia aj pravidelne pridávať nové videá, ktoré ju preslávili po celom svete.

Zvyšujú si tým fanúšikovskú základňu aj v Európe, ktorá si Postmodern Jukebxox po úspešnej tohtoročnej sérii koncertov pýta znovu naspäť. Vďaka projektu City Sounds of Bratislava formácia s originálnymi swing-jazzovými aranžmánmi súčasných popových hitov neobíde ani Slovensko ani na budúci rok. Tentoraz si fenomenálnu šou môžu fanúšikovia vychutnať 18. marca v zaujímavých industriálnych priestoroch momentálne najväčšieho bratislavského klubu Refinery Gallery.

Prečítajte si: Postmodern Jukebox v Bratislave: Youtube senzácia zahrala svetové hity aj Elán


Len nedávno ukončili dve koncertné šnúry, momentálne sú na tretej a už chystajú ďalšiu. Klavirista a skladateľ Scott Bradlee a jeho unikátne hudobno-tanečné Youtube teleso chystá návrat na európske pódiá. Budúcoročné turné po Starom kontinente začína 27. februára v britskom Bournemouthe, pričom sa skupina vo Veľkej Británii zdrží až do 23. marca. Medzitým si odskočí do Ruska, Litvy, Lotyšska, Estónska, Fínska, Nórska, Švédska, Dánska, pripomenie sa v Maďarsku, Poľsku, Bulharsku, Slovensku a do 10. apríla sa objaví aj v Rumunsku, Srbsku, Nemecku, Francúzsku, Belgicku, Holandsku či Luxembursku, Španielsku a Taliansku.


Masívne turné tak značí, že z kedysi menej známej internetovej virálnej zábavky vznikla rešpektovaná umelecká značka. Za posledné roky sa jej podarilo vďaka videám nahromadiť vyše 500 miliónov zhliadnutí pri dvoch miliónoch zaregistrovaných odoberateľov noviniek z Youtube kanála PostmodernJukebox. K súčasnému dňu má navyše unikátny projekt, ktorý v sebe spája minulé a súčasné, už viac ako 70 obmieňajúcich sa členov. Aj vďaka tomu môže fungovať neustále na plné obrátky na koncertoch aj v štúdiu.

 
Skupine sa v apríli podarilo presvedčiť aj našinca. Zvedavcom, ale aj milovníkom jazzu či spriaznených žánrov predviedli netradičné prerábky hitov od dvojice Macklemore & Ryan Lewis, divy Beyoncé, popového princa Justina Timberlakea, šedej eminencie Sie, Justina Biebera, Katy Perry alebo Lady Gaga. Najviac však prekvapili klavírnou verziou skladby Voda, čo ma drží nad vodou od skupiny Elán, počas ktorej spievali všetci. Viac sa dočítate v našej reportáži


Presvedčiť sa o tom, že Scott Bradlee a Postmodern Jukebox stále napĺňajú päť dôvodov - (ne)popový koncert, živá hudba, bez vekového obmedzenia, originalita a atmosféra - prečo navštíviť ich koncert, sa budú môcť záujemcovia po druhýkrát 18. marca 2017.

Mohlo by vás zaujímať:

Päť dôvodov, prečo by ste mali byť zvedaví na Postmodern Jukebox

Vznik Postmodern Jukebox podnietil vyhadzov zo školy a množstvo dlhov

Pozrite si najlepšie fotografie z koncertu fenoménu Postmodern Jukebox

Ďalšie koncerty "celoročného festivalu" City Sounds of Bratislava:

Macy Gray - 8. 3. 2017, Stará tržnica
Thundercat - 3. 4. 2017, Bratislava
John Patitucci Electric Guitar Quartet - 16. 5. 2017, Bratislava

Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov Matej Šálek. Viac sa dozviete na stránke www.facebook.com/csbratislava.

Foto: Zdenko Hanout