Koncert britského speváka, skladateľa a textára Eda Sheerana, ktorý sa uskutoční 12. februára 2015 v Prahe, sa pre veľkú záujem fanúšikov presúva. Novým miestom konania bude Tipsport aréna.

"O vstupenky na prvý koncert Eda Sheerana v Českej republike bol obrovský záujem. Vypredali sa za päť dní a po navýšení kapacity vo Forum Karlín takmer okamžite zmizli aj pridané lístky. Množstvo fanúšikov neskrývalo sklamanie a zavalilo nás žiadosťami o ďalšie vstupenky," uviedli organizátori podujatia, ktorí sa napokon rozhodli koncert preložiť do väčšieho priestoru. Už zakúpené lístky zostávajú v platnosti.

Kto je Ed Sheeran?

Tvorba Eda Sheerana v sebe mieša rôzne hudobné žánre. V jeho piesňach sú prvky popu, R&B, folku, ale aj alternatívneho hip-hopu. Niet teda divu, že ako zdroje inšpirácie uvádza Erica Claptona, Boba Dylana či Eminema.

Napriek mladému veku a iba dvom vydaným štúdiovým albumom sa už spevákovi podarilo dosiahnuť veľké úspechy. V roku 2012 získal dve ceny Brit Awards v kategóriách Najlepší britský sólový spevák a Skokan roka. Balada The A Team z debutového albumu + (Plus), ktorý vyšiel v roku 2011, mu vyniesla ocenenie Ivor Novello Award a bola zvolená za najlepšiu pieseň po hudobnej i textovej stránke. V roku 2013 vďaka nej dokocna získal nomináciu na cenu Grammy v kategórii Skladba roka, pričom na ceremoniáli vystúpil spoločne s Eltonom Johnom.

V júni tohto roku Sheeran vydal svoju druhú štúdiovku x, s ktorou dobyl UK Chart aj americký rebríček Billboard 200. Z albumu pochádza skladba Sing, s ktorou premiérovo dobyl aj singlový UK Chart. Sheeran bol len nedávno vyhlásený za celosvetovo najčastejšie prehrávaného umelca na Spotify. Jeho ostatná nahrávka x sa dokonca stala najpredávanejším albumom na iTunes vo Veľkej Británii, Írsku a na Novom Zélande. Sympatický hudobník si okrem toho minulý týždeň prezval ocenenie BBC Music Award ako Britský umelec roku. Okrem toho je nominovaný na cenu Grammy a MTV Europe Music Award.


Zdroj: PR, archív Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran