Karpatské Chrbáty už dnes večer odohrajú v bratislavskom klube Randal koncert, na ktorom pokrstia svoj nový album Dekel. Post krstného otca zverili violončelista Jozefovi Luptákovi.

Aktuálne turné Šnóra Dekel Tour je jednou z mála možností vidieť Karpatské Chrbáty naživo mimo festivalovej sezóny a v klubových priestoroch. Hudobníci si tieto výjazdy a stretnutia s fanúšikmi po absolvovaných vystúpeniach veľmi pochvaľujú.

"Pre Karpatské Chrbáty, ktoré nie sú ľahko stráviteľnou hudobnou skupinou, je to poučné do ďalších rokov účinkovania kapely. Bolo nám ťažko odhadnúť, aký bude záujem o takúto okrajovú muziku, ale chceli sme spoznať realitu. Po týchto koncertoch sme veľmi spokojní a hodnotíme to ako veľmi dobré turné. Je to aj o radosti a o tom, že sme sa opäť dostali s našou hudbou medzi ľudí, ktorí nám vytvárajú fantastickú atmosféru," zhoduje sa kapela, ktorá napríklad v Brezne vystúpila naživo po dlhých šestnástich rokoch.

Fanúšikovia Karpatských Chrbátov sa môžu aj dnes večer v Bratislave tešiť na špeciálny program, ktorý pozostáva z pesničiek z debutového albumu aj aktuálnej novinky. "Do Randalu prinesiem vždy na konci roka to, čo sme si v danom roku vymysleli. Teraz je to krst albumu Dekel a som rád, že úlohu krstného otca prijal Jožko Lupták. Nielenže album pokrstí a zahrá hrocha Karola, ale odznejú aj skladby Johanna Sebastiana Bacha. Pre ľudí to bude o to úžasnejšie, že to všetko odohrá na violončelu, v ktorom žil červotoč z mojej knihy Ja nič, ja muzikant," pozýva na záver turné Braňo Jobus.

Počas večera vystúpia i jeho ďalšie hudobné projekty Vrbovskí Víťazi a skupina Abusus. Po bratislavskom krste zakončia Karpatské Chrbáty vydarené turné k albumu Dekel v sobotu 19. decembra v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom, kde taktiež nebudú chýbať Vrbovskí Víťazi.

Prečítajte si: Na 10. ročníku Vrbovských Vetrov vystúpi Pražský výběr aj Medial Banana


Redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér turné.

Foto: Peter Reefe Kováč

Súvisiaci interpreti: Karpatské Chrbáty