Speváčka Mária Čírová pokrstila svoj Vianočný album vo veľkom štýle. Počas 12. ročníka tradičného predvianočného podujatia s názvom Zlatý koncert, uviedli novinku do života autori desiatok hitov známych na oboch stranách rieky Moravy - Michal David a Vašo Patejdl.

Mária Čírová počas utorkového exkluzívneho trojkoncertu v zaplnenej Aegon aréna NTC odohrala so svojou kapelou, sláčikovým kvartetom a vokalistkami vianočný program, s akým v tomto období vystupuje už niekoľko rokov. Až tento rok sa však známe i menej známe vianočné skladby v jej prevedení dostali na trh v podobe oficiálne vydanej nahrávky.

Po úvodných piesňach predskokanky - víťazky Muzikálového festivalu Jozefa Bednárika Zuzany Feketeovej, sa okrem Márie Čírovej predstavili so svojimi samostatnými vystúpeniami i Michal DavidVašo Patejdl. Ešte predtým, než publikum potešili svojimi hitmi, sa však stali krstnými rodičmi Máriinho Vianočného albumu spoločne s organizátorkou Zlatého koncertu Máriou Rehákovou, speváčkiným dvorným módnym návrhárom Róbertom Bartolenom, ktorý speváčke ušil na Zlatý koncert unikátnu zlatú róbu, a hudobný producent Anton Popovič. Ten prezradil, že s Máriou sa spoznal vďaka národnému kolu Eurovízie, v ktorej speváčka súťažila so svojím hitom Búrka. Speváčkino prvé vianočné CD tak malo naozaj veľkolepý krst pred zrakmi tisícov fanúšikov.

Mária Čírová na Zlatom koncerte, 15.12.2015 Zdroj: Ramon Leško

Český hitmaker, ktorý fanúšikom zaspieval hity ako Discopříběh, Colu pijeme colu, Nonstop, Pár přátel či Každý mi tě lásko závidí, prezradil, prečo má k Márii Čírovej špeciálny vzťah a že by s ňou rád niečo naspieval. "Tento krst vnímam ako osudovú záležitosť, pretože Mária bola hosťom na mojom slovenskom turné, ešte keď čakala prvé bábätko. Takže vtedy som bol takým špeciálnym krstným otcom bábätka a teraz krstím aj CDčko. Tak sa nám tie cesty spájajú. Doteraz som síce nemal česť s Máriou spolupracovať, ale ako sa hovorí v jednej piesni, 'čo má byť, sa stane'," povedal Michal David, narážajúc na notoricky známu pieseň Patejdlovho Elánu. Ten speváčkinmu novému CD a jej pesničkám zaželal, "aby si ich ľudia obľúbili a aby si ich spievali a nôtili".

Prečítajte si: Vianočné albumy: Janais a Mária Čírová zaručene naladia na zimné sviatky

Po úspešnom uvedení vianočnej novinky na trh Mária Čírová prezradila, že jej fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšie prekvapenia hneď v úvode nového roka. Už teraz totiž pripravuje nové pesničky, ktoré postupne predstaví v zimných a jarných mesiacoch. "Na začiatok budúceho roka chystám premiéru nového singla a rada by som dokončila aj ďalšie rozrobené skladby, na ktoré teraz nebol čas," prezrádza na margo najbližších pracovných plánov. Ako dodáva, v blízkej budúcnosti by tiež rada zrealizovala i špeciálnu medzinárodnú hudobnú kolaboráciu, na ktorú sa už teraz veľmi teší.

Zoznam skladieb na Vianočnom albume Márie Čírovej:

1. Do noci tichej
2. Have Yourself A Merry Little Christmas
3. Búvaj dieťa krásne
4. Santa Baby
5. Nesiem vám noviny
6. God Rest Ye Merry Gentlemen
7. Daj Boh šťastia tejto zemi
8. Tichá noc
9. Christmas Time Is Here
10. Song For A Winter's Night


Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Článok bol doplnený o informácie z TASR. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach mariacirova.sk a www.facebook.com/mariacirova.

Foto: Ramon Leško

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová