Anglický spevák a hudobník Ed Sheeran po prvý raz dobyl americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Na prvom mieste je so skladbou Shape of You, ktorú verejnosti predstavil 6. januára.d

Dvadsaťpäťročný muzikant okrem toho v rebríčku obsadil šieste miesto s nahrávkou Castle on the Hill. Vďaka tomu sa stal vôbec prvým interpretom, ktorý v najlepšej desiatke piesní Billboard Hot 100 debutuje s dvoma skladbami naraz. Na Youtube majú piesne po necelých dvoch týždňoch od zverejnenia už viac než 100 miliónov prehratí.


Shape of You a Castle on the Hill, ktoré sú aktuálne aj na prvých dvoch miestach UK Chartu, sú prvými ukážkami zo Sheeranovej pripravovanej tretej štúdiovky ÷, ktorú plánuje uviesť na trh 3. marca. Novinka bude mať dovedna dvanásť skladieb.


Ed Sheeran vydal v septembri 2011 debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A TeamYou Need MeI Don't Need YouLego HouseDrunkSmall Bump a Give Me Love. V roku 2014 uviedol na trh druhú štúdiovku x, na ktorej sa nachádzajú single ako Thinking Out Loud či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/EdSheeranMusic

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran