Americko-kanadský režisér, producent a herec Shawn Levy pripravuje so spoločnosťou Twentieth Century Fox film o zosnulom hudobnom promotérovi Billovi Grahamovi.

Ako predloha scenára slúži kniha Bill Graham: My Life Inside Rock and Out (1992), ktorú s Grahamom napísal Robert Greenfield. Ten bude spolu s Davidom a Alexom Grahamovcami výkonným producentom snímky. Štyridsaťsedemročný Shawn Levy, ktorý nakrútil filmy ako Dvanásť do tucta (2003), Ružový panter (2006), Stážisti (2013) či sériu Noc v múzeu z rokov 2006, 2009 a 2014, bude novinku produkovať prostredníctvom svojej spoločnosti 21 Laps Entertainment.

Legendárny Bill Graham, vlastným menom Wulf Wolodia Grajonca, sa narodil v Berlíne. Ako dieťa unikol holokaustu a neskôr sa dostal do USA. Známym sa stal v 60. rokoch minulého storočia ako organizátor koncertov v San Franciscu, a to najmä v kluboch The Fillmore, Fillmore West a tiež v New Yorku vo Fillmore East. Okrem toho sa podieľal aj na mnohých benefičných podujatiach, ako napríklad Live Aid.

Spolupracovali s ním interpreti ako Bob Dylan, Neil Young, Janis Joplin, Led Zeppelin, The Velvet Underground, The Rolling Stones, Grateful Dead, Jefferson Airplane a mnohí ďalší. Ako hudobný promotér sa ukázal aj v životopisnej snímke The Doors (1991) režiséra Olivera Stonea. Zomrel v októbri 1991 v Kalifornii pri páde vrtuľníka. Dožil sa 60 rokov.

Zdroj: SITA (Deadline.com)
Foto: Mark Sarfati