Novozélandská speváčka Lorde sa pred pár dňami stretla s Georgom Brettom z baseballového tímu Kansas City Royals, ktorý inšpiroval vznik megahitu Royals. Ich spoločnú fotografiu a príbeh nájdete v článku.

"Celé to bolo o tom, že som na jeho baseballovom drese videla slovo 'Royals'. Iba to jediné slovo stačilo. Je to naozaj skvelé," uviedla speváčka na margo fotky, ktorá vznikla túto stredu 16. apríla.

"Lorde je tak milé dievča... Má iba 17 rokov a je ohromne talentovaná. Spoločne s mojou ženou sme sa s ňou stretli po zvukovej skúške a chvíľu sme sa rozprávali aj po koncerte. Vzájomne sme si povedali, že bolo to príjemné stretnutie. Dokonca mi prezradila, že si raz vystrihla a zavesila na stenu moju fotku z časopisu National Geographic z roku 1976," dodal k stretnutiu George Brett.

Lorde a George Brett z Kansas City Royals Zdroj: Nme.comLorde a George Brett z Kansas City Royals

17-ročná Lorde, vlastným menom Ella Maria Lani Yelich-O'Connor, vlani začiatkom októbra dobyla so skladbou Royals americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Vo veku 16 rokov a 11 mesiacov sa tak stala najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo tohto rebríčka od 14. novembra 1987, keď v Billboarde triumfovala americká speváčka Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now.

Mladá speváčka sa okrem toho stala aj prvým novozélandským hudobníkom, ktorý spomínaný rebríček dobyl ako hlavný interpret. Skladba Royals vyšla najprv na speváčkinom debutovom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na albume Pure Heroine (2013). Získala za ňu viaceré ocenenia vrátane dvoch Grammy. Okrem toho má na konte aj Brit Award v kategórii Medzinárodná interpretka.

TIP: Lorde neprekáža, keď ju nazývajú arogantnou

Zdroj: Nme.com, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Instagram.com/lordemusic / AP Photo

Súvisiaci interpreti: Lorde