Trnavská kapela Hudba z Marsu zverejňuje ďalšiu, v poradí už piatu skladbu z pripravovaného albumu Sonda. Novinka sa volá V pohode a okrem členov skupiny sa na nej hudobne podieľali aj dvaja hostia. Kapela zároveň pozýva na koncertné turné, ktoré odštartuje v máji.

Prvým zo spomínaných hostí v pesničke V pohode je Dalibor Kocián alias Stroon, ktorý svojím vibrafónom prispel aj k prechádzajúcemu singlu Poď so mnou. Tentokrát znejú tóny jeho nástroja väčšinou viac v pozadí a dotvárajú atmosféru príjemnej elektro-akustickej skladby. Výraznejšie sú v pesničke zakomponované flautové party, ktoré nahral otec bubeníka Sigiho, Bohuš Szegény. Aj vďaka nemu má skladba s uvoľneným rovným beatom zaujímavý a netypický zvuk, aký by ste na starších albumoch kapely Hudba z Marsu hľadali márne. Text je však typicky "marťanský" - so slovnými hračkami, asociáciami, spomienkami na detstvo a pozitívnym odkazom.

Novinku sprevádza videoklip s letnou atmosférou, ktorý je postavený najmä na záberoch "skejťákov" v akcii. Jeho vznik približuje frontman Štofo: "Vo februári sme hrali na super snowboarďáckom festivale STEFE Big Air v Kremnici. Tam sme sa zoznámili s partičkou jazdcov Low Cost. Páčila sa im naša hudba a my zase uznávame každý športový zápal. Slovo dalo slovo - chlapci nám poskytli svoje dynamické videá, dotočili sme zopár ďalších záberov a klip bol hotový. Až pri strihu jazdeckých scén som si uvedomil, koľko je za jedným dokonalým obdivuhodným skokom námahy, bolesti a odhodlania - úplne ma tí hoši dostali..."


Šiesty album skupiny, ktorá minulý rok oslávila 20 rokov na scéne, vyjde 1. mája a bude obsahovať desať skladieb. Nebudú chýbať už zverejnené skladby Partyzánska, Vianočná, Cops Can't Dance a spomínaná Poď so mnou. Krátko po vydaní albumu Sonda vyrazí Hudba z Marsu na turné po slovenských mestách.

Plánované zastávky Sonda Tour:

5. 5. - Martin, Mestská scéna    
6. 5. - Bratislava, Luna Bar    
12. 5. - Trenčín, Lúč      
13. 5. - Slepčany, Dom kultúry
20. 5. - Trnava, Music a Cafe 
27. 5. - Bzovík, zrúcanina kláštora        
2. 6. - Prešov, Christiania 
3. 6. - Banská Bystrica, Urban Spot

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Text: Hudba.sk (zdroj: Hudba z Marsu)
Foto: HZM

Súvisiaci interpreti: Hudba z Marsu