Anglické rockové duo Royal Blood pred sviatkami predstavilo prvý singel z očakávaného druhého albumu How Did We Get So Dark?, ktorý sa dostane na trh 16. júna. Skladba má názov Lights Out a dvojica ju zverejnila spolu s videoklipom, ktorý pôsobí ako klaustrofobická nočná mora.

Muzikanti v novinke prezentujú skladbu v miestnosti, ktorú postupne zapĺňa voda, pričom zo všetkých stien, ktoré pôsobia ako bazény, sa vynárajú kúpajúci sa ľudia. Bizarný a temný videoklip natočila anglická režisérska dvojica Ed Kaye a Alex Mavor alias The Sacred Egg, ktorá je známa surrealistickými videami, napríklad v rámci originálnej reklamnej kampane služby MailChimp. Na konte majú okrem toho aj videoklip k skladbe URL Badman od Lily Allen.


Royal Blood pripravovali album How Did We Get So Dark? v Brightone, Los Angeles, Nashville či v Bruseli, kde s nimi pracoval aj producent Joylon Thomas. Nahrávku, ktorá bude obsahovať celkovo desať skladieb, kapela dokončila v Londýne s producentom Tomom Dalgetym. Duo sa tento rok predstaví napríklad na poľskom festivale Open'er, ktorý sa bude konať od 28. júna do 1. júla v meste Gdynia.

Tracklist druhého albumu Royal Blood:

1. How Did We Get So Dark? 
2. Lights Out 
3. I Only Lie When I Love You 
4. She's Creeping 
5. Look Like You Know 
6. Where Are You Now? 
7. Don't Tell 
8. Hook, Line and Sinker 
9. Hole In Your Heart 
10. Sleep

Royal Blood - How Did We Get So Dark? Zdroj: artworkObal albumu How Did We Get So Dark?

Duo Royal Blood tvoria Mike Kerr (spev, basgitara) a Ben Thatcher (bicie). Na hudobnej scéne sa pohybujú od roku 2013. V marci 2014 uviedli na trh EP nahrávku Out of the Black. V auguste 2014 vydali prvý, eponymný album, ktorý dobyl UK Chart. Z nahrávky pochádzajú napríklad single Out of the Black, Little Monster, Come On Over či Figure It Out.

Medzi fanúšikov kapely patria napríklad aj Dave Grohl alebo Jimmy Page, ktorý formácii predvlani vo februári odovzdal BRIT Award pre Britskú skupinu roka. Okrem toho majú na konte aj dve NME Awards, či po jednej Kerrang! Award a Q Award.

Vypočujte si úspešný debut Royal Blood:



Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív), Hudba.sk
Foto: Youtube