Oproti minulému týždňu máme dnes menej domácich noviniek, no o to zaujímavejších. Ide predovšetkým o ďalšiu spoločnú skladbu Separa a Rytmusa, v ktorej svojím prejavom zaujal hlavne druhý menovaný. Člen Kontrafaktu okrem toho predstavil aj trailer k svojmu dokumentu Sídliskový sen.

Separ a Rytmus si po už legendárnej Škole rapu zopakovali spoluprácu na novom tracku s názvom Praha. V ňom, celkom logicky, opisujú metropolu našich západných susedov, pričom skladba sa dostala von priamo s videom. Ide zároveň o prvú ochutnávku zo Separovho nového mixtejpu, o ktorom však zatiaľ žiadne ďalšie informácie neposkytol. Inštrumentálka pochádza z Going Back To Cali od Notoriousa B.I.G..

Separ feat. Rytmus - Praha

Rytmus okrem hosťovačky v Separovej novinke predstavil aj trailer k svojmu dokumentu Sídliskový sen, ktorý sa dostane do kín 20 augusta. Režisérom snímky je Miro Drobný.

Rytmus - Sídliskový sen (Official Trailer)

Boy Wonder si naplánoval na jeseň vydanie druhej sólovky, z ktorej teraz predstavil ďalší singel Pandúri. Ten produkoval Beyuz a vznikol k nemu naozaj podarený videoklip, aký sa v našich končinách urodí veľmi ojedinele. V závere navyše môžete počuť ukážku remixu, o ktorý sa postaral Karaoke Tundra.

Boy Wonder - Pandúri

Po čase sa znova pripomenul Ludacris, ktorý prednedávnom vypustil nový album Ludaversal. Ďalším trackom z neho, ktorý sa dočkal vizuálu, je Grass Is Always Greener.

Ludacris - Grass Is Always Greener

Aj v dnešnom vydaní bude mať zastúpenie Wu-Tang,a to hneď viacnásobné. Začneme u Method Mana, ktorý najprv zverejnil video k tracku The Meth Lab s hosťujúcou dvojicou Hanz On a Streetlife. O pár dní neskôr potom predstavil aj skladbu Serious, v ktorej mu asistuje znova Hanz On. Oba tracky nájdete na Mefovej kompilácii The Meth Lab, ktorá dorazí v auguste.

Method Man feat. Hanz On & Streetlife - The Meth Lab

Method Man feat. Hanz On - Serious

Aktívny je aj Inspectah Deck, a to konkrétne v projekte Czarface, ktorý okrem neho tvorí duo 7L & Esoteric. Ich druhý spoločný album Every Hero Needs A Villain je od utorka už vonku, a tak bol najvyšší čas aj na prvé video. To vzniklo ku skladbe The Great (Czar Guitar).

Czarface - The Great (Czar Guitar)

Poslednú Wu novinku má na svedomí Killah Priest, ktorý má vonku ďalšiu sólovku Planet Of The Gods. Pri tejto príležitosti predstavil klip k tracku Citrin.

Killah Priest feat. Thoughtsarizen - Citrin

Skyzoo mal budúci týždeň vydať nový album Music For My Friends. Nahrávka však už unikla na internet, a rapper sa preto rozhodol novinku vydať skôr. Tá tak dorazila už v stredu, no ešte predtým však z nej Skyzoo ponúkol ďalšie dve ukážky. Ide o skladby Hands Folded Together s hosťujúcim Elzhi a See A Key (Ki) s Jadakissom. Prvá menovaná sa však nachádza len na vinylovej a kazetovej verzii albumu.

Skyzoo feat. Elzhi - Hands Folded Together

Skyzoo feat. Jadakiss - See A Key (Ki')

Black Milk znova pripomenul svoj vlaňajší vynikajúci album If There's A Hell Below. Spravil tak prostredníctvom nového videa k tracku Story And Her.

Black Milk - Story And Her

Joell Ortiz a !llmind minulý týždeň ohlásili spoločný album s názvom Human, ktorý dorazí už o mesiac. Jednou z jedenástich skladieb na ňom bude aj posse cut Latino Pt. 2, v ktorej okrem Joella rapujú aj Emilio Rojas, Bodega Bamz a Chris Rivers. A práve tento track si teraz môžete aj vypočuť.

Joell Ortiz & !llmind feat. Emilio Rojas, Bodega Bamz & Chris Rivers - Latino Pt. 2

Veľmi príjemné prekvapenie si pripravil aj Cormega, ktorý znenazdajky vypustil novú skladbu No Filter. Tú produkoval Marco Polo, scratchmi prispel DJ Skizz a hviezdnu zostavu dopĺňa Roc Marciano.

Cormega feat. Roc Marciano - No Filter

Aj Roc Marciano bude mať dnes dvojité zastúpenie. Ka a Preservation, tvoriaci projekt Dr. Yen Lo, totiž predstavili ďalší klip k albumu Days With Dr. Yen Lo. Jeho súčasťou je aj skladba Day 81, v ktorej hosťuje práve spomínaný Roc Marc.

Dr. Yen Lo feat. Roc Marciano - Day 81

Onyx, ktorých budete mať možnosť vidieť v auguste na Uprising Reggae Festivale, si minulý mesiac rozšírili diskografiu o EP s názvom Against All Authorities. Titulná skladba z neho sa teraz dočkala aj temného vizuálu.

Onyx - Against All Authorities

Nováčik Joey Bada$$ zas predstavil video k tracku Paper Trail$, ktorý produkoval legendárny DJ Premier. Skladbu nájdete na Joeyho debute B4.DA.$$.

Joey Bada$$ - Paper Trail$

Veterán Chali 2na z Jurassic 5 vydal tretie EP zo série Against The Current EP 3, ktoré dostalo podtitul Bloodshot Fisheye. Nachádza sa na ňom napríklad aj skladba Show Me, ku ktorej už vznikol aj klip.

Chali 2na - Show Me

Apathy plánuje tento rok vydať až tri nahrávky, pričom prvou z nich bude dlho avizované EP Weekend At The Cape. Z neho najnovšie predstavil ďalšiu ochutnávku v podobe tracku New England Royalty, ktorý si aj sám produkoval.

Apathy - New England Royalty

Bilal si na posledný júnový deň naplánoval vydanie nového albumu In Another Life, ktorý kompletne produkoval Adrian Younge. Po singli Satellites sme sa teraz dočkali ďalšej ukážky s názvom Pleasure Toy,  do ktorej prispel strofou Big K.R.I.T..

Bilal feat. Big K.R.I.T. - Pleasure Toy

A na záver si dáme ešte trochu reggae. Jahdan Blakkamoore totiž zverejnil video k pomalej piesni Smood Blakk Skin, ktorú nájdete na jeho novom albume Order Of Distinction.

Jahdan Blakkamoore - Smood Blakk Skin

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Sidliskovysen.sk

Súvisiaci interpreti: Boy Wonder, Rytmus