Mladá indierocková kapela Funny Faces sa pridáva medzi interpretov známych z hitparády Demovnica_FM, ktorí už vydali svoj debutový album. A nie hocijaký - novinka My Odds and Ends prináša jedenásť nápaditých skladieb s prepracovanými aranžmánmi a zvukom, o ktorý sa vo finále postaral vyhľadávaný odborník Mark Santangelo.

Funny Faces už na hudobnej scéne nie sú nováčikmi. Fanúšikov indie gitaroviek potešili EP nahrávkami Why Do People Hide From The Rain (2011) a Big Dancer (2012), ktoré celkom suverénne naznačili, že o tejto ambicióznej mladej kapele ešte budeme počuť. Po dvojročnej príprave teraz predstavujú svoj prvý "celovečerný" nosič My Odds and Ends. Fanúšikovia melodického indie rocku sa môžu tešiť na podmanivý, miestami naliehavý spev a vyzretý zvuk popretkávaný nostalgickými momentami.


Debutový album kapely Funny Faces sa nahrával v jednom z najlepšie vybavených hudobných štúdií na Slovensku - Musae Polymnia v Moravskom Lieskovom. Pod zvukom celej nahrávky je podpísané aj významné zahraničné meno. O finálnu zvukovú stopu sa postaral Mark Santangelo, ktorý spolupracuje s takými hudobníkmi ako Red Hot Chili Pappers, Kanye West, Frank Ocean či v minulosti s Michealom Jacksonom.

"Oslovili sme viacero hudobných inžinierov a Mark nás zaujal jednoznačne najviac. Dokonale odhadol našu predstavu, o tom, ako by mal album znieť. A tento dôležitý faktor sa odzrkadlil na finálnom výraze nahrávky," zdôvodňuje výber zvukového inžiniera frontman kapely Marko Manas.

Funny Faces, 2014 Zdroj: archív kapely

Výnimočný je aj cover albumu, na ktorom pracovala grafička Monika Kvaková. Vytvorila vlastný font písma a grafiku zameranú na detailné symboly, ktorých metaforický význam pramení z piesní. V booklete tak fanúšikovia môžu hľadať tajné odkazy ukyté v textoch.

Album je už v predaji na iTunes a vypočuť sa dá na Spotify. Novinku budú Funny Faces vo fyzickej CD podobe predávať na svojich koncertoch, cez vlastnú webovú stránku a sociálne siete. Pokrstia si ho už 2. októbra v bratislavskom KC Dunaj. Prvým singlom, ktorý kapela poslala do rádií, je True Honey. Minimálne na vlnách Rádia_FM ho počuť budete.

Už čoskoro na Hudba.sk prinesieme recenziu albumu, ktorej súčasťou bude aj premiéra videoklipu. Viac sa o kapele dozviete na stránka www.funnyfaces.sk a www.facebook.com/FunnyFacesOfficial, prípadne v takmer 22-minútovom dokumente Lajfka.


Piešťanská kapela Funny Faces vznikla v roku 2006. Tvoria ju Marko Manas (gitara, spev), Michal Kvak (bicie), Ján Lednický (gitara) a Štefan Orviský (basa). Má za sebou niekoľko menších aj väčších koncertných šnúr s kapelami ako The First z Veľkej Británie, Mandrage z Čiech či so slovenskými Billy Barman. Kapela tiež hrala na hudobných festivaloch ako Topfest a Grape.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Richard Trebatický za kapelu Funny Faces.

Súvisiaci interpreti: Funny Faces