Speváčka Jasnais má vonku nový singel s názvom Heart, ktorý ako prví počuli koncom augusta návštevníci festivalu Lodenica. Video k nemu zverejnila Janais len pred pár dňami. Na veselom bezstarostnom klipe vôbec nevidno, v akom strese sa rodil.

Janais má na svojom konte dva albumy Svetaboj (2009) a Eufória (2013). Jej fanúšikovia obdivujúci krehké popové piesne spievané v slovenčine, ale aj angličtine a francúzštine, sa tento týždeň dočkali aj ochutnávky tretej štúdiovky v podobe skladby Heart. Video k nej Janais so svojou skupinou nahrala v centre Bratislavy uprostred nič netušiacich turistov. "Páčia sa mi klipy speváčky ZAZ alebo Caro Emerald, v ktorých si tiež len tak na ulici s kapelou zahrajú. Má to šmrnc a atmosféru," hovorí sympatická speváčka. "Ten náš sme ešte doplnili aj o zábery baviacich sa okoloidúcich divákov."

Úplnou náhodou sa medzi nimi vyskytol aj známy slovenský paralympionik Marek Margoč, ktorý sa vo videu takisto mihne. To však nebolo jediné prekvapenie pri nakrúcaní. "Naplánovali sme si ho na nedeľu, no zvláštne udalosti sa začali diať už deň predtým. V sobotu sme s manželom a deťmi cestovali na kúpalisko do Rakúska a dostali mastnú pokutu. Večer sme sa vymkli z bytu. A v nedeľu ráno si dcérka pri bicyklovaní rozbila hlavu a museli sme s ňou ísť na pohotovosť. Takmer sme nakrúcanie zrušili," spomína Janais. Dvojnásobná mamička to pri organizovaní vlastného voľného času vôbec nemá ľahké, tobôž keď jej manžel hrá v jej sprievodnej skupine.

Nálada pri nakrúcaní klipu bola napokon skvelá, Janais dokonca využila voľne prístupný klavír na nádvorí pri Primaciálnom paláci. "Tety z knižnice boli najprv z nášho nápadu dosť vystresované. Keď zbadali, ako ku klavíru vykladáme bubon, skoro nás vyhodili. Vyprosili sme si u nich 20 minút, pesničku sme zahrali štyri či päťkrát, aby mal kameraman dosť záberov a balili sme. Bežní ľudia sa však bavili, pýtali sa nás čo sme zač a vyzerali príjemne prekvapení z takého pouličného nahrávania."


Farebný klavír v uliciach Bratislavy si nezískal iba Janais, ale aj mnoho ďalších priaznivcov. Sadlo si zaň viacero náhodných okoloidúcich ľudí, ale aj niekoľko nádejných hudobníkov, ktorí majú aj touto cestou monžosť prezentovať svoj talent. Klavíry v uliciach sa postupne stali celosvetovým trendom. V Bratislave podporil tento sympatický projekt Sokratov inštitút, ktorý sa podieľal na umiestnení klavíra na nádvorí Starej radnice v polovici marca tohto roka. Nový videoklip speváčky Janais je ďalším z dôkazov, že úspech tohto projektu pretrváva aj po toľkých mesiacoch.

Janais spolu so skupinou prispela aj na zbierku, z ktorej sa hradí pravidelné ladenie mestského klavíra. Naživo ich najbližšie môžete vidieť 26. septembra v Ivánke pri Dunaji a 27. septembra v Karlovej Vsi v Bratislave.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová.  

Súvisiaci interpreti: Janais