Slipo a Hajtkovič majú už takmer pol roka vonku spoločný album Kde je rap?. Na ňom sa nachádza aj rovnomenná skladba, ktorá sa teraz dočkala videoklipu. Čerstvé video majú tiež Pra3x, ktorí tento týždeň vydali nový album Živá hudba. Novinky zo zámoria tentoraz obstarali napríklad Raekwon, Brother Ali alebo Black Milk.

Slipo a Hajtkovič po klipoch k Intru a ku skladbe Moja cesta nakrútili video aj k titulnému tracku ich spomínaného spoločného albumu Kde je rap?. Vo vizuále, ktorý režíroval Slavomír Královič, účinkujú okrem autorov aj tanečnice z La Suerte a vicemiss súťaže Miss Universe Slovenskej republik 2013 Lucia Slaninková.

Slipo & Hajtkovič - Kde je rap?

Pra3x majú od pondelka vonku svoj nový album Živá hudba, pričom v rovnaký deň predstavili už tretie video k tomuto počinu. Najnovšie si ako kandidáta na vizuál vybrali Demotivačnú pesničku, v ktorej okrem nich rapuje aj Majself. Samotné video vzniklo na jeden záber.

Pra3x feat. Majself - Demotivačná pesnička

¡Mayday! a Murs sú nezastaviteľní. Ani nie mesiac po zverejnení videa ku skladbe My Own Parade vypustili už šiesty klip k ich spoločnému albumu ¡Mursday!, tentoraz k tracku Beast Out The Box.

¡Mayday! & Murs - Beast Out The Box

Zastaviť očividne neplánuje ani Raekwon, ktorý nás už trinásť týždňov zásobuje coververziami soulových a r'n'b piesní. Najnovšie sa remakeu dočkal debutový singel speváčky Faith Evans s názvom You Used To Love Me.

Raekwon - You Used To Love Me

Brother Ali vyrazil minulý týždeň na turné s názvom Home Away From Home, na ktorom ho sprevádzajú aj Bambu a MaLLy. Táto trojica sa pri tejto príležitosti rozhodla nahrať aj spoločnú oficiálnu skladbu k tomuto turné.

Brother Ali feat. Bambu & MaLLy - Home Away From Home

Nas oslávil v nedeľu 41. narodeniny, čo jeho mentor Large Professor využil na zverejnenie skladby s názvom In The Scrolls, ktorá je poctou tejto žijúcej legende hip-hopu. Track sa bude nachádzať aj na albume RE: Living Legend, na ktorom Large Pro momentálne pracuje.

Large Professor feat. G-Wiz - In The Scrolls

Black Milk si na 28. októbra naplánoval vydanie nového albumu If There's A Hell Below, z ktorého doteraz predstavil dve ukážky v podobe skladieb What It’s Worth a Detroit’s New Dance Show. V utorok potom vypustil tretiu ochutnávku s názvom Gold Piece, v ktorej mu asistuje Bun B.

Black Milk feat. Bun B - Gold Piece

V rovnaký deň ako Black Milk vydajú album aj Ras Kass a Apollo Brown, ktorí spolu spáchali počin Blasphemy. Z neho sme si začiatkom mesiaca mohli vypočuť skladbu H20 a teraz dorazila priamo s videom druhá ochutnávka s názvom Humble Pi.

Ras Kass & Apollo Brown - Humble Pi

Label Bottom Feeder Music pripravuje vlastnú kompiláciu Gorilla State, z ktorej sa ako prvá ukážka dostala von kratšia skladba Purest Heart. Tú produkoval Jeremy Greene a na mikrofóne sa predstavili Talib Kweli, Chris Webby a Joell Ortiz.

Talib Kweli, Chris Webby & Joell Ortiz - Purest Heart

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Michal Petrík

Súvisiaci interpreti: Brother Ali, Luza