Už o pár dní, v pondelok 21. októbra, odštartuje v Bratislave doposiaľ najväčší hudobný maratón uznávaného speváka Dana Bártu, ktorý za dva mesiace odohrá úctyhodných 39 koncertov na Slovensku a v Česku. Ako prví môžete ochutnať nový album Maratōnika v Ateliéri Babylon, kde spevák s kapelou Illustratosphere CD zároveň pokrstia.

Nový album plný originálnej hudby, poctivého hudobného majstrovstva a energie si ako úplne prví užijeme v hlavnom meste Slovenska. CDčka totiž z výroby dorazili tesne pred začiatkom turné a ani skalní fanúšikovia zatiaľ novinku nemali možnosť počuť. V bratislavskom Ateliéri Babylon budú priaznivci jedného z najlepších českých spevákov okrem ďalších skladieb v exkluzívnej live premiére počuť aj nový singel s netradičným názvom Opýšeme inaší.

Bratislavský koncert si Dan Bárta vybral nielen za prvú zastávku svojho turné ale aj za miesto krstu. Meno krstného rodiča však zatiaľ zostáva v tajnosti a bude pre návštevníkov koncertu prekvapením. "Zoženiem si krstnú mamu alebo ujka. Niekoho poprosím alebo sa rýchlo prezlečiem, oholím a pokrstím si to sám a bude," zahmlieva so smiechom Bárta.

Lístky na koncert v Ateliéri Babylon:  Predpredaj.sk

Dan Bárta a Illustratosphere Zdroj: Jakub Klimo

Charizmatický spevák prináša jedinečné a od doterajšej tvorby odlišné CD Maratōnika. Okrem vynikajúceho hlasu Dana Bártu očarí publikum aj výkon špičkových hudobníkov z jeho dvornej skupiny Illustratosphere. Jedinečným na slovenské a české pomery je aj hudobný maratón v 39 mestách oboch republík.

Ako prví si prídu na svoje slovenskí fanúšikovia, pre ktorých kapela odohrá desať koncertov. "Na slovenské publikum sa tešíme, je dobré. Sme radi, že  máme fanúšikov aj na Slovensku a budeme hrať, ako by to malo byť naposledy v živote," dodáva Bárta, , ktorý sa popri príprave turné stihol podieľať aj na novej verzii protikomunistického songu Karla Kryla a na remixe skladby Zelený dym od formácie 4D.

Slovenská časť turné Maratónika:

21. 10. - Bratislava, Ateliér Babylon - kúpiť lístky
24. 10. - Levice, CK Junior
25. 10. - Lučenec, Mestská tržnica
27. 10. - Trenčín, Piano Club - kúpiť lístky
28. 10. - Banská Bystrica, Záhrada CNK
29. 10. - Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry
30. 10. - Michalovce, Mestské kultúrne stredisko
31. 10. - Košice, Historická radničná sála 
3. 11. - Nitra, Synagóga Nitra
24. 11. - Trnava, Kino Hviezda

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Jakub Klimo

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta