Celeste Buckingham opäť balí kufre a smeruje do Európy. Svojim domácim fanúšikom chce osobne predstaviť druhý sólový album Where I Belong, ktorý oficiálne vychádza už dnes. Čerstvá držiteľka ocenenia MTV EMA – Best Czech/Slovak Act pokrstí svoju novú štúdiovku na špeciálnom vianočnom koncerte v Bratislave za podpory viacerých hviezdnych hostí.

Mladej speváčke a skladateľke Celeste Buckingham stačila veľmi krátka doba, aby sa jej život vďaka hudbe prevrátil hore nohami. Presne 19 mesiacov uplynulo od vydania jej debutového albumu Don't Look Back, po ktorom nasledovali jej prvé veľké úspechy na domácej i svetovej pôde. Dnes uvádza do predaja svoju druhú štúdiovú nahrávku, ktorá je podľa 18-ročnej hviezdy dokonalým odrazom životnej zmeny, ktorú absolvovala v priebehu uplynulého roka.

Zatiaľčo prvá platňa vznikala v čisto slovenskej produkcii štúdia Littlebeat, tohtoročná novinka je výberom skladieb, ktoré Celeste napísala s rôznymi skladateľmi a producentmi z USA, Veľkej Británie i Slovenska. "Where I Belong je zbierka piesní, ktoré som napísala a nahrala za posledné dva roky, počas ktorých sa v mojom živote tak veľa zmenilo. Mala som možnosť zdieľať svoju hudbu, pracovať so známymi hudobníkmi nielen zo Slovenska, ukončila som strednú školu, začala chodiť na univerzitu, presťahovala sa do USA, neustále cestovala naspäť do Európy, a oslávila som 18. narodeniny," bilancuje.

"Po tom všetkom sa občas na okamih zastavím, premýšľam, kde som a kam smerujem. Vďaka môjmu pestrému rodokmeňu sa ma ľudia často pýtajú, odkiaľ pochádzam, čo nie je jednoduchá otázka. Často odpovedám, že môj domov je Slovensko. No, nie je to iba o krajine, z ktorej pochádzam. Je to tiež o tom, kde vidím svoje plány, životné predstavy a podobne. Veci sa dejú a menia tak veľmi rýchlo, že sa musím naozaj často zastaviť a bilancovať, kde som, a ubezpečovať sa, že som tam, kde naozaj chcem byť. Preto si myslím, že názov Where I Belong je momentálne veľmi vhodný na zastrešenie skladieb, ktoré vznikli v období týchto rapídnych zmien v mojom živote," vysvetľuje speváčka názov svojej aktuálnej dosky.   

Krstiť bude v Bratislave aj v Prahe

Nový album Celeste Buckingham obsahuje osem nových skladieb vrátane aktuálneho singla Crushin' My Fairytale, ku ktorému už predstavila aj videoklip. Nechýbajú ani piesne Never Be You, Gone a I Was Wrong, ktoré vznikli po vydaní debutu Don't Look Back. Fanúšikovia na novinke nájdu aj megahit Run Run Run ako bonus song.

Celestine nové skladby i známe hity si budú môcť vypočuť naživo už 5. decembra počas koncertu v bratislavskom Ateliéri Babylon.  Ten podporia svojimi vystúpeniami i špeciálni hostia Majk Spirit, producent a spevák Martin MAXO Šrámek, skupina King Shaolin a spevák Martin Harich. Českí fanúšikovia sa môžu tešiť na koncert spojený s krstom 6. decembra v pražskom klube Jazz Dock.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Slavica.

Foto: David Bean

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham