Po ôsmich rokoch prichádza Metallica s novým štúdiovým albumom. Nová kolekcia piesní sa volá Hardwired... To Self-Destruct. Jedenásta štúdiovka vychádza ako 2CD, 2LP a je dostupná aj prostredníctvom streamovacích služieb. Album produkoval osvedčený Greg Fidelman, ktorý bol zvukovým inžinierom už pri práci na albume Death Magnetic.

Hardwired…To Self-Destruct je prvou štúdiovkou držiteľov Grammy Award a členov Rock’n’rollovej Siene slávy od ich multiplatinového albumu Death Magnetic z roku 2008.   

"Je to už skutočne už osem rokov? Vôbec mi to tak nepripadá!" vraví člen skupiny Metallica Lars Ulrich. "Už sa tešíme ako blázni, aby sme mohli so všetkými našimi priateľmi po svete zdieľať naše nové skladby. Posledných osemnásť mesiacov sme to skúšali rozbaliť v štúdiu s Gregom aj bez neho a zasa nakopnúť naše tvorivé motory. Hranie novej hudby a ponorenie sa opäť do všetkého, čo tak milujeme je najviac."  

   
Ako prvá skladba z nového albumu bola 18. augusta v priamom prenose predstavená pieseň Hardwired. Lars Ulrich vtedy šokoval moderátora rozhlasovej stanice počas rozhovoru tým, že prvýkrát pustil túto skladbu, čím prekvapil a potešil nielen poslucháčov rádia, ale aj fanúšikov po celom svete. Neskôr nasledovali single Moth Into Flame a Atlas, Rise!.   

Dnes vychádzajúci album obsahuje v základnej verzii celkom 12 skladieb, pričom deluxe verzia ponúkne ďalších 14 bonusových trackov. Skupina dnes okrem albumu vydala aj desiatku nových videoklipov, ktoré sú dostupné na ich YouTube kanáli, tu je jeden z nich:  

   
Redakciu Hudba.sk informovala Dominika Dirgasová z vydavateľstva Universal Music.  

Foto: Universal Music  

Súvisiaci interpreti: Metallica