Nebýva zvykom, aby sa spojili úspešní muzikanti s neznámymi, hoci talentovanými deťmi a vytvorili spoločne hudobný projekt. Po mimoriadnom záujme návštevníkov letného Cigánskeho Bašavelu sa Občianske združenie Divé maky rozhodlo vydať výber toho najlepšieho zo živého vystúpenia detí spolu s pozvanými umelcami.

CD s názvom Cigánsky Bašavel slávnostne pokrstili 2. decembra počas koncertu v Divadle Aréna frontman kapely Para Lasky a Anita Soul. Krstilou sa infúziou plnenou šampanským v zmysle podtitulu CD - "In-fúzia energie, hudby a tanca".

Na jednotlivých skladbách spolupracovali s deťmi z OZ Divé maky umelci ako Oskar Rózsa, Martin Valihora, Barbora Botošová, Eugen Vizváry, Cigánski diabli, či krstní rodičia nového hudobného projektu. 

Poslucháči na ňom nájdu 13 skladieb, ktoré sú skutočnou lahôdkou pre dušu. Pocity melanchólie strieda vášeň, temperament a radosť zo života. CD je v predaji v kníhkupectvách Martinus, ako aj v OZ Divé maky v Bratislave. Jeho kúpou budú podporené vzdelávacie programy a workshopy realizované organizáciou v budúcom roku.

Redakciu Hudba.sk informovala Kamila Balcová, koordinátorka OZ Divé maky.

Foto: Martin Žilka / PhotoMartini.com

Súvisiaci interpreti: Anita Soul, Para