Vynikajúca atmosféra, plné hľadisko a najväčšie hity v akustickom prevedení - tak vyzeral stredajší koncert skupiny No Name v Ateliéri Babylon. Vzhľadom na veľký úspech akustického programu sa kapela už pred bratislavským koncertom rozhodla pridať ďalšie vystúpenia, konkrétne 23. januára v Bratislave a 7. marca v Košiciach.

"Čo mesto, to iný koncert. Jasné, že isté veci zaberajú všade a stále silno, ale napríklad z dneška sa teším, lebo Bratislava je známa pre nás tým, že tu boli vždy najlepšie koncerty. Je tu uvedomelé publikum, ktoré počúva a komunikuje. Je cítiť, že sme v hlavnom meste a že je tu naakumulovaná ekonomická sila, ľudia, intelektuáli. Sme preto radi a tešíme sa z úspechu," neskrýval nadšenie líder kapely Igor Timko.

Nadšené publikum spievalo naspamäť všetky skladby. Fanúšikovia sa zabávali pri hitoch v jedinečných aranžmánoch, ale aj na vtipných príhovoroch Igora Timka. "Keďže hráme 15 hitov a päť megahitov od Na na na cez Žily a tak ďalej, dramaturgiu sme vystavali tak, aby sa človek vôbec nenudil. Plus je to umocnené mojimi 'průpovídkami', ľudia sa rehocú, kapela vybuchuje smiechom sama o sebe. Zvukár, ktorý nás zvučil už 1600-krát hovoril, že dnes som sa zabával, tak to je asi najviac. Milujem kontakt s ľuďmi. Máme fanúšikov, ktorí sú emocionálne plní, ktorí sa neboja povedať, že mám rád No Name, mám rád emóciu. O to sme sa snažili a máme to," dodal Timko.

Na nový rok pokračujú
 
Dav si na konci bratislavského koncertu vyžiadal aj niekoľko prídavkov a kapela odmenila fanúšikov skladbami Žily, Prvá a Ty a tvoja sestra. Košickí hudobníci, ktorí nedávno po siedmykrát zvíťazili v kategórii Slávik bez hraníc, pre obrovský úspech akustického turné pridali ďalšie koncerty. No Name Acoustic Tour tak pokračuje aj v novom roku a fanúšikovia si môžu vychutnať koncert v Bratislave - 23. januára 2015 a v Košiciach - 7. marca 2015.

Ešte predtým si však skupina zaslúžene užije Vianoce a relax. "Vianoce strávime s rodinami a s priateľmi. Ja pôjdem s deťmi do Tatier k svokričke. Za rok 2014 sme odohrali 106 koncertov, takže treba si oddýchnuť. A navyše najbližšie roky nevyzerá, že to bude menej, takže sa tešíme," spresnil spevák. No Name stíha popri akustickom turné v Českej aj Slovenskej republike nahrávať nové skladby a chystať album. Ochutnávku pripravovaného albumu predstaví skupina slovenským aj českým poslucháčom už začiatkom budúceho roka v podobe nového singla. 


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Pali Hudák

Súvisiaci interpreti: No Name