Kapela IMT Smile uprostred svojho turné s Lúčnicou prekvapila fanúšikov. Spojila sa so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a Detským a dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu a spoločne nahrali nanovo pieseň Najkrajšie Vianoce.

Skladba Najkrajšie Vianoce pôvodne vyšla pred piatimi rokmi, ďalšiu podobu dostáva na koncertoch IMT Smile s Lúčnicou a teraz ju bratia Táslerovci s kapelou obliekli opäť nanovo - do krásneho symfonického šatu. O nové aranžmány piesne sa postaral Vladislav ŠarišskýSymfonický orchester Slovenského rozhlasu viedol dirigent Adrián Kokoš.   

"Skladba Najkrajšie Vianoce patrí k mojim najobľúbenejším a teraz, s orchestrom a zborom, dostala ešte vianočnejšiu atmosféru. Teším sa, že sa nám podarila tak veľkolepá nahrávka. Bola to prvá spolupráca IMT Smile s takým veľkým orchestrom a musím priznať, že veľmi inšpiratívna," prezradil líder skupiny Ivan Tásler, ktorý je autorom hudby. Pod textom je podpísaný dlhoročný spolupracovník kapely Vlado Krausz.


Ďalší kúsok z diskografie vychádza na vinyle

Druhým prekvapením a zároveň pekným darčekom nielen pod vianočný stromček je vydanie albumu Nech sa páči (2000) na vinyle. Ide o tretí radový album, ktorým kapela potvrdila svoju silnú pozíciu na slovenskej hudobnej scéne. Piesne Vyvedený z miery, Opri sa o mňa, či coververzia skladby Jara Filipa Za dedinou, dnes už patria do zlatého fondu skupiny a fanúšikovia ich na koncertoch ovládajú od slova do slova.

Textársky sa na albume okrem Vlada Krausza podieľal aj Richard Müller, ktorý otextoval úvodnú rockovú pieseň Tajné milovanie, Zemepis lásky, Vyspal som sa z teba a krehkú Urobme si lásku. Po jednom texte prispeli aj Oľga Záblacká a Robo Hlinka. Album vychádza v limitovanom počte ako dvoj-platňa a je obohatený o dve bonusové skladby Mám chuťAko je nám dobre.

"Sám som v poslednej dobe prepadol vinylovým platniam. Kupujem si albumy mojich obľúbených kapiel a interpretov na vinyle. Preto je super, že môžeme teraz aj my ponúknuť  našim fanúšikom album na tomto nosiči," teší sa Ivan. Prvým zo série vinylových edícií albumov IMT Smile bol minulý rok Valec (1998), ktorý pre potreby nového vydania remastrovali v legendárnych londýnskych štúdiách Abbey Road.

Pieseň Najkrajšie Vianoce i niektoré skladby z albumu Nech sa páči zaznejú už zajtra v pražskej O2 aréne, kde skupina vystúpi s umeleckým súborom Lúčnica a českému publiku tak prvýkrát spoločne predstavia úspešný projekt Made in Slovakia.

Zoznam skladieb na albume Nech sa páči (2000, LP reedícia 2015):

1. Tajné milovanie (Ivan Tásler / Richard Müller)
2. Úprimná sústrasť (Ivan Tásler / Vlado Krausz)
3. Vyvedený z miery (Ivan Tásler / Vlado Krausz)
4. Púpava (Ivan Tásler / Vlado Krausz)
5. Zemepis lásky (Ivan Tásler / Richard Müller)
6. Opri sa o mňa (Ivan Tásler / Vlado Krausz)
7. Za dedinou (Jaro Filip / Milan Lasica)
8. Asi (Ivan Tásler / Oľga Záblacká)
9. Človeka neprerobíš (Ivan Tásler / Robo Hlinka)
10. Vždy, keď mi vravíš (Ivan Tásler / Vlado Krausz)
11. Malá (Ivan Tásler / Ivan Tásler)
12. Milostná symfónia (Ivan Tásler / Vlado Krausz)
13. Vyspal som sa z teba (Ivan Tásler / Richard Müller)
14. Urobme si lásku (Ivan Tásler / Richard Müller)
15. Mám chuť (Ivan Tásler / Vlado Krausz)
16. Ako je nám dobre (Ivan Tásler / Vlado Krausz)

Hudba.sk informoval Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Článok bol doplnený redakciou.

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: IMT Smile